22 augustus 2016

Mijn trainingsvorm: LUISTEREN IS LEUK!!!!

Luisteren is Leuk!

Wat vindt u echt belangrijk dat uw hond moet kennen en beheersen?

Dat uw hond op één keer roepen van zijn naam naar u toe komt?

Dat uw hond aan een ontspannen lijn kan wandelen ?

Ook buitenshuis contact met u heeft?

 Zich kan beheersen, waar u ook met hem komt?

Is op al deze vragen het antwoord: Het is belangrijk? Dan zijn wij het hier over eens!

 

Wij vinden het namelijk ook belangrijk en besteden daarom veel aandacht aan deze punten in de lessen en workshops. Daarnaast leren wij u hoe u sturing geeft aan uw hond. Er worden oefeningen uit de dagelijkse praktijk op een creatieve manier aangeboden en daarom toepasbaar in het dagelijkse leven. U gaat ook samen met uw hond werken aan rust en beheersing. Waarom? Een hond die druk is leert alleen maar druk te zijn en kan op dat moment niet  samenwerken. Een hond die rustig is kan leren en zich beheersen in heel veel situaties. Beloningsgericht werk ik zeker, maar ik leer  u, dat uw hond voor u mag werken in plaats van achter een brokje aan te lopen!

Ik werk volgens de methode ‘Luisteren is Leuk!’ ontwikkeld door Jolein van Weperen. Dit houdt in dat ik de hond beloningsgericht en ‘drukvrij’ opvoed, dat is zonder fysieke correctie of dwang. Als u namelijk weet wat de drijfveren van de hond zijn, kunt u daar zo op inspelen dat uw hond met het grootste plezier voor en met u wil werken!

Theorie en praktijk

Als hondenliefhebber wilt u een zo goed mogelijk contact met uw hond. Tijdens de cursus leert u het gedrag van uw hond te herkennen. U krijgt onder andere informatie over de lichaamstaal van de hond ( wat zegt hij nu eigenlijk) ,hoe leren honden en hoe leert u om te gaan met de lichamelijke belastingen.  De theorie wordt tijdens de praktijk uitgelegd, zodat uw eigen hond direct aan u kan vertellen wat hij nou eigenlijk bedoelt.  Vaak wordt er geroepen mijn hond luistert niet terwijl hond en baas elkaar alleen niet begrijpen.

 

Doel en resultaat

Het doel is dat u leert hoe u de hond op een vriendelijke manier kunt opvoeden en trainen.

Het resultaat is een betrokken hond, want immers aan een betrokken hond kunt u alles vragen.

Starten met een training:

Wilt u komen trainen bij “Hondenschool horen, zien en ruiken”

We maken een afspraak voor minimaal 5 lessen. De lessen duren 50 minuten.

Vervolgens kunt u steeds opnieuw 5 vervolglessen reserveren.

Er zijn aparte groepen voor pups, beginners en gevorderde. . Er wordt uitsluitend met een gediplomeerde instructeur gewerkt.

Inschrijven voor deze cursus: Stuur een mail naar info@horenzienenruiken.nl  of bel naar 0651990363

Ons adres is :

Timmermansweg 100

5813 AR Ysselsteyn