5 juli 2016

Evenementen

 

 

 

Workshop Hersenwerk en balans en coordinatie en zelfvertrouwen

Wanneer? donderdag 14 September om 19.30 tot 21.00

Wat is hersenwerk?

Bij Hersenwerk zoeken honden naar iets lekkers of iets leuks in allerlei materialen en voorwerpen. De hond wordt gestimuleerd om zijn neus te gebruiken, maar ook om creatief te zijn als hij het lekkers of leuks niet direct kan bemachtigen.

Herserwerk kan je aanbieden om de hond mentaal uit tedagen doormiddel van huis/tuin en keukenmateriaal ook zijn er bestaande spellen voor op de markt deze worden tijdens de workshop ook ingezet.

Doordat de hond oplossingsgericht gaat werken en snel success heeft zal hij zelfverzekerder worden.

Naast hersenwerk gaan we ook aan het werk met balans en coordinatie. De hond over verschillende ondergronden en opstakkels laten lopen voor betere bewustzijn van zijn lichaam. doordat de hond een betere bewustzijn van zijn lichaam heeft zal hij zich zelf verzekerder gaan voelen.

kosten van deze workshop zijn 17.50  euro

 

 

 

workshop hoopers

Wanneer donderdag 21 september om 19.30 – 21.00 uur

Wat is hoopers?

In de workshop Hoopers leert een hond een parcours af te leggen. Het parcours kan bestaan uit hoops, tunnels, tonnen en hekjes. De hond moet door de hoops en de tunnels, en om de tonnen en de hekjes heen lopen in een logische, vloeiende lijn. De onderdelen worden apart aangeleerd, waarbij de hond zelfstandig leert werken. De geleider geeft door middel van lichaams- en stem commando’s richting aan. Begrip van elkaars lichaamstaal is de basis van deze hondensport, het is prachtig om te ervaren hoe de samenwerking tussen jou en je hond hierdoor kan groeien en verbeteren! Er komen geen sprongen in een parcours voor , de fysieke belasting is minimaal, terwijl het wel een actieve sport is.

Tijdens deze workshop gaan we de onderdelen apart aanleren. Op het einde van de workshop zullen we al een klein parcourtje gaan lopen.

kosten van deze workshop zijn 17.50 euro.

 

 

 

   Theorie les

hondengedrag, stress, pijn bij honden

wanneer? maandag 28 augustus om 19.30- 21.00 uur

      Tijdens de theorieles worden de volgende punten behandeld:

– Lichaamstaal herkennen van een hond.

                                                                                                                                    – Hoe denkt een hond.

-Stress bij honden en hoe herken ik dit en wat kan ik hieraan doen.

-Hoe herken ik pijn bij  mijn hond.

De theorie les is zonder hond en kost 5 euro per perso0n.