11 juli 2016

beginnerscursus

Beginners cursus: 


Voor wie is deze cursus bedoeld?

De basiscursus is voor iedereen die op een bewuste manier wilt trainen met zijn/haar hond. Les wil krijgen in kleine groepen(4) of liever privélessen. Praktijk gerichte oefeningen wil op maat.
Honden van alle rassen zijn vanaf 5 maanden bij start welkom.
De eerste twee lessen zijn privélessen. Dit wil zeggen dat wij kennis gaan maken en de hond kennis mag maken op de hondenschool. Tijdens de lessen mag iedereen meekomen van de familie.

waarom eerst privéles?

1De hond moet eerst de oefeningen aanleren in een omgeving waar geen afleiding is zodat de hond het eigen kan maken. Hierdoor leert de hond sneller en jij natuurlijk ook.
2 in de loop van de lessen gaan we de afleidingen steeds verleidelijker maken.
3 Als de hond in een groep gaat heeft de hond al geleerd hoe hij met verleiding weet om te gaan( zoals een nephond te negeren) dit is voor jullie dan fijner werken in een groep.
4 een hond wat verleiding kan weerstaan trekt al minder aan de lijn.
5 de geleider kan de hond al beter sturing geven naar gewenst gedrag
6 we weten voor welke beloningen de hond wilt werken
7 meer ruimte om vragen te stellen
8minder druk op hond en geleider.

9 sneller resultaat.

 

 

Trainingsmethode

 

Er is geen  manier wat goed of fout is er is maar een manier en dat is de manier wat bij jou en jouw hond past. Wij gaan jou bewust maken. Wat wil jij dat jouw hond leert? waar lopen jullie tegen aan? tijdens de cursus gaan we kijken naar de manier van samenleven die past bij jou en jouw hond. Naast het bewustzijn en bijbrengen van kennis en vaardigheden, leren we mensen te gaan doen. Als je het gedrag van jouw hond wilt veranderen, zal je ook als mens iets moeten veranderen. Een hond heeft namelijk sturing nodig, duidelijkheid en heeft grenzen nodig. Hij zal moeten leren omgaan met prikkels en situaties uit onze maatschappij. Krijgt de hond hierin geen sturing dan zal hij op zijn instinct en ervaringen leer ervaringen opdoen, En laat dit net niet het gedrag zijn van wij graag zien.
We nemen de basisbehoeften van een hond als uitgangspunt en combineren dit met jouw wensen als richtlijn.
Theorie en praktijkoefeningen wisselen we af tijdens de lessen. De hond mag elke les er bij zijn en hoeft niet in de auto te wachten.

Wij werken volgens de methode wat bij jou en jouw hond past.

Klik hier voor meer info over onze trainings metode

Waarom aanmelden?

– Jij wilt op een bewuste manier jouw hond opvoeden en wilt hier tijd in investeren.
– Jij wilt jouw hond leren wandelen aan een ontspannen lijn.
– Jij wilt jouw hond begeleiden bij naderende prikkels, denk bijvoorbeeld aan andere honden, voetgangers, fietsers, auto’s enzovoorts
– Jij wilt leren hoe jouw hond leert. Door je te verplaatsen in zijn belevingswereld, creëren we begrip, en begrijp je hoe je hem dingen kunt aanleren.
– hond gaat leren dat je bezoek ook kan begroeten met vier pootjes op de grond.
– Jij wilt jouw hond leren dat spelen met jouw nog leuker kan zijn als spelen met andere honden, dit komt het hier komen ten goede.
– Jij wilt les op maat krijgen. Zoeken naar een manier wat bij jou en jouw hond past.
– Jullie houden niet van grote groepen en willen graag persoonlijke begeleiding op maat.

 

Aanmelden? klik hier voor contact 

of bel 0651990363

 

 

 

Onderdelen die in de lessen aan bod komen:

 • wandelen aan een ontspannen lijn.
 • Zich kan beheersen in veel situatie.
 • Buitenshuis contact voor je heeft. Contact komt in elke oefening aan bod.
 • Komt als je hem slechts een keer roept. Hier heb ik verschillende oefeningen voor.
 • Naar zijn plaats gaan.
 • Op zijn plaats gaan en blijven.
 • Omgaan met visite
 • Ik leer je dat de hond mag kijken naar zijn omgeving zonder daar iets mee te hoeven.
 • En we leren je sturing geven, hoe ga je om met ongewenst gedrag van jouw hond, hoe je dit kan voorkomen en kan ombuigen naar gewenst gedrag.
 • Welke beloningen kun je allemaal inzetten, naast voer?
 • Maar ook hoe jij jouw hond mentaal kan uitdagen.
 • En het onderdeel balans en coördinatie voor lichaamsbewustwording en verschillende ondergronden ( socialisatie)
 • En nog veel meer

 

De oefeningen die we aanbieden hebben allemaal een doel en dat is een betrokken hond krijgen. Het allerbelangrijkste is dat jij bewust weet wat jij je hond wil leren ( aanleren gewenst gedrag). Daarnaast krijg je handvaten zodat je ongewenst gedrag kan voorkomen of doorbreken. Hoe je grenzen kunt aangeven, duidelijk blijft, en hoe jullie een sterkeren band kunnen ontwikkelen Daarbij is aandacht voor je hond, timing en motivatie erg belangrijk.
Geen enkele les is bij ons het zelfde. Natuurlijk hebben we een aantal basis oefeningen, maar die proberen we elke les weer in een ander jasje te steken.
Iedereen werkt aan zijn eigen doelen en krijgt oefeningen op maat aangereikt. De stapjes worden klein aangeboden zodat jullie allebei plezier in het trainen gaan vinden.
De oefeningen hebben natuurlijk betrekking op de dagelijkse praktijk. We leren je hond niet achter een brokje aan lopen, maar voor jouw te werken. Ook werken we vanuit rust want dan kan je hond leren.

 

 Hoe gaan we te werk:

Je  spreekt eerst voor 2 lessen af. Deze twee lessen worden dan  privélessen. Het persoonlijke contact en de tijd die we tijdens de privé lessen aan jou en jouw hond besteden zijn belangrijk. Jij en de hond kunnen dan rustig aan de trainingsomgeving wennen. De hond leert hoe hij moet omgaan met afleiding. Dan wordt het in een groep trainen voor jullie beide leuker. Na deze 2 lessen hebben wij ook een beter beeld in welke groep jullie verder kunnen of dat jullie toch liever voor privélessen gaan en aan jullie eigen persoonlijke doelen willen werken. We lessen op alle dagen van de week, behalve op vrijdag.

Als jullie de eerste 2 lessen  gehad hebt kunnen jullie je  aanmelden voor 5 groepslessen of losse lessen bij nemen.  Opvoeden kost tijd en de hond is naar 5 lessen nog niet klaar. Een basiscursus stopt niet. Er worden geen diploma’s of certificaten uitgedeeld en dat daarna een cursus klaar is. Jullie kunnen net zolang doorgaan zolang jullie het leuk vinden.
Hebben jullie behoefte aan meer uitdaging is een vervolgcursus misschien wel geschikt hier gaan we meer sport en spel aanbieden.
Jullie hoeven niet te wachten totdat een blok is afgelopen je kunt direct  naar aanmelding starten. Beste moment om te starten met de hond is als de hond een paar dagen bij u thuis is.
Tijdens de cursus is het ook mogelijk voor een les aan huis aan daar vraag naar is. Dit is bespreekbaar tijdens de cursus.

Lestijden
De eerste 2 privélessen spreken we in overleg af. Dit is op alle doordeweekse dagen  en in het weekend behalve op vrijdag. Naar deze 2 lessen kan er in een groep verder getraind worden. Bent u redelijk flexibel in de dagen en tijden zal er meestal wel een plek vrij zijn, minder flexibel in ver band met wisselende diensten of etc. zal er gekeken worden of er een plaats is op uw voorkeurs dag. Is dit niet het geval kunt u altijd lossen lessen privé bijnemen. Zo krijgt u en uw hond toch iedere week les. Zodra er een plek vrij komt kunt u instromen in de groep.  Na de 2 privélessen toch liever een op een blijven lessen is ook mogelijk. Dan kunt u nog beter aan uw persoonlijke doelen en wensen werken.

 

Het uiteindelijke doel van de cursussen is dat u een betrokken hond krijgt.

Dat is een hond die:

 • Met een keer roepen naar de baas rent.
 • Met een ontspannen lijn wandelt.
 • Ook buitenshuis contact heeft.
 • Zich kan beheersen

 

De trainingen gaan het gehele jaar door. Er is een binnenruimte aanwezig.

Kosten: 40 euro voor 2 privélessen. 5 vervolglessen in een groep van 4 honden is 55 euro.

Losse privélessen 20,- euro voor 45 minuten of 15,- voor een half uur.

 

Opvoeden en trainen kost tijd daarom werken wij niet met diploma’s hierdoor is er ook geen eind aan een cursus maar kunt u zolang door gaan totdat jullie je eigen doel(en) behaalt hebben.

 

Hoe zien onze lessen eruit:

 

De plaats oefening

 

Contact oefening

Hierkomen uit de bladzak, uit een konijnenhol

wandelen aan een ontspannen lijn

Aanmelden of informatie

mail naar: info@horenzienenruiken.nl

klik hier voor het contact formulier

bel: 0651990363

ons adres is:

timmermansweg 100

5813 AR YSSELSTEYN