24 juli 2016

Puppy begeleiding aan huis

begeleiding voor puppy’s gericht op praktijk ervaringen uit dagelijkse situaties.

Een puppycursus geheel ingericht voor jullie gezin en jullie pup. Iedere pup is anders, maar ook ieder gezin en omgeving waar de pup bij komt wonen is anders. Dit vraagt naar begeleiding op maat.
Sommige puppy’s kijken liever de kat uit de boom en zijn iets terug houdend, sommige puppy’s stormen het liefst op alles af. Dit vraagt een andere aanpak.
De ene pup heeft meer moeite met verkeer, terwijl de andere pup meer moeite heeft met andere honden. Ze vinden het wat spannend en hebben hier hulp bij nodig. Hoe je bied je deze vorm van socialisatie aan. Wat doe je met de ene pup bijvoorbeeld wel en met de andere juist niet. Dit is ook maatwerk.
Dit zijn nog maar enkele voorbeelden wat ervoor kan zorgen dat iedere pup een eigen begeleiding nodig heeft om een stabiele volwassen hond te worden.
Puppy’s zijn nog heel kwetsbaar en hebben nog veel te leren. Dat pups nog enorm kwetsbaar zijn  houden wij bij de puppycursus rekening mee. Wij gaan mee in het tempo wat de pup aangeeft. En bouwen alles rustig op ook de afleiding. Allereerst gaan wij werken aan jullie band, en dit gebeurd in een rustige omgeving veilig voor de pup vanuit thuis.

Tijdens de puppycursus gaan jullie elkaar leren kennen, je leert wat de behoeftes van jouw pup zijn. Hoe je ervoor zorgt dat de pup genoeg rust krijgt en welke activiteiten jullie samen kunnen doen voor een sterke band te krijgen. Hoe de pup zijn eigen wijsheid gaat gebruiken en gewoon hond mag zijn, zolang het veilig blijft voor hemzelf en de zijn omgeving. Hoe je de pup stap voor stap leert wat er van hem/haar verwacht wordt in aller daagse situaties.

Wij gebruiken geen vorm van voer, brokjes, snoepjes als beloning. In de meeste gevallen heeft de pup namelijk iets anders nodig als een beloning. Door niet de belonen kijken wij wat de pup echt van ons nodig heeft. De hond met een brokje omkopen daar geloven wij niet in.

Tijdens de puppycursus komt praktijk en theorie aan bod. De volgende punten worden behandeld.
Elkaar begrijpen ( waarom doet mijn pup wat hij/zij doet), lichaamstaal van een hond.
Behoeftes van een pup( activiteiten en rust)
Omgang met visite. In de meeste gevallen is dit niet springen en geen zit oefening.
Andere honden/mensen passeren.
Komen als er geroepen wordt
De wacht oefening.
Zindelijkheid
Bijtgedrag
Voeding
Stress
zoekspelletjes
wandelen aan de lijn.
socialisatie

Hoe gaan we te werk:
Deze puppycursus kom ik bij jullie thuis. Hierdoor krijgen jullie gelijk tips wat gelijk toepasbaar zijn. Doordat de les thuis plaats vindt hoeft er niet gewacht te worden totdat de pup enkele weken thuis is. De puppycursus kan gelijk van start gaan.

De puppycursus wordt 6 dagen per week gegeven. Meestal in de ochtenden en middagen dan zijn de pups nog het fits. In de avond zijn ze moe van alle opgedane ervaringen van de dag.

De eerst les vindt plaats bij jullie thuis. Hier bespreken wij de theorie en beantwoorden we alle vragen. Ook gaan we al enkele kleinen oefeningen aanbieden. De eerste les zal 75 minuten duren.

De vervolglessen (4) worden in overleg besproken  waar deze plaats vinden. En hoeveel tijdsduur er tussen deze lessen komt.
De vervolglessen kunnen ook in losse lessen afgenomen worden.
De vervolglessen duren gemiddeld 40 minuten.
Tussen 2 lessen  door sta ik altijd klaar voor vragen te beantwoorden via de telefoon of per mail. Een les stopt niet naar 40 minuten begeleiding. Naar de puppycursus mag hier ook gebruik van gemaakt worden.
De puppycursus in bedoeld om jullie op weg te helpen, naar een aantal lessen gaan jullie ook zelf met het geleerde aan de slag en merken jullie al resultaat. Deze manier is niet ingewikkeld. Het is duidelijk voor jou maar ook voor jouw pup. Daarom zullen er ook geen 10 tallen lessen nodig zijn. Wij geven de handvaten en jullie gaan het doen!!!!

Wat zijn de kosten:
De eertse les wordt apart afgerekend en kost 50,- euro voor 75 minuten
De vervolglessen 4 stuks 150,- euro inclusief telefonische/mail begeleiding. voor 45 minuten
Losse vervolg les 30 minuten 25,- euro

Aanmelden of meer informatie:
Bel 0651990363 ( Cindy)
mail naar info@horenzienenruiken.nl
of vul het contact formulier in.