24 juli 2016

Puppy cursus

 

puppy cursus

Voor wie en wanneer beginnen?

Puppy’s van alle rassen zijn vanaf 8 weken tot 20 weken leeftijd bij start welkom. De eerste les is een privéles, maar toch raden wij aan om de pup eerst een aantal dagen tot een week te laten wennen aan zijn nieuwe huis.

 

Trainingmethode

Wij werken volgens de luisteren is leuk methode.

Theorie en praktijkoefeningen wisselen we af tijdens de lessen. De pup mag elke les er bij zijn en hoeft niet in de auto te wachten.

Klik hier voor meer info over onze methode

 

Onderdelen die in de lessen aan bod komen:

Praktijk- wat leert je pup:

Vanaf de eerste les ga je werken aan een betrokken hond.

 

Aantal oefeningen die aan bod komen om een betrokken hond te krijgen zijn:

 • wandelen aan een ontspannen lijn.
 • Zich kan beheersen in veel situatie.
 • Buitenshuis contact voor je heeft. Contact komt in elke oefening aan bod.
 • Komt als je hem slechts een keer roept. Hier heb ik verschillende oefeningen voor.
 • Naar zijn plaats gaan
 • Op zijn plaats gaan en blijven.
 • Omgaan met visite
 • Ik leer je dat de hond mag kijken naar zijn omgeving zonder daar iets mee te hoeven.
 • En we leren je sturing geven, hoe ga je om met ongewenst gedrag van jouw hond, hoe je dit kan voorkomen en kan ombuigen naar gewenst gedrag.
 • Welke beloningen kun je allemaal inzetten, naast voer?
 • Maar ook hoe jij jouw hond mentaal kan uitdagen.
 • En het onderdeel puppygym voor lichaamsbewustwording en verschillende ondergronden ( socialisatie)
 • En nog veel meer

 

.

 

 

 

wandelen aan een ontspannen lijn

De plaats oefening

belonen met spel

 

 

 

De oefeningen die we aanbieden hebben allemaal een doel en dat is een betrokken hond krijgen. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat jij weet wat jij je hond wil leren ( aanleren gewenst gedrag). Daarnaast krijg je handvaten zodat je ongewenst gedrag kan voorkomen of doorbreken. Daarbij is aandacht voor je hond, timing en motivatie erg belangrijk.

Geen enkele les is bij ons het zelfde, natuurlijk hebben we een aantal basis oefeningen, maar die proberen we elke les weer in een ander jasje te steken.

De oefeningen hebben natuurlijk betrekking op de dagelijkse praktijk. We leren je hond niet achter een brokje aan lopen, maar voor jouw te werken. Ook werken we vanuit rust want dan kan je hond leren.

 

We trainen zonder pijn, schrik en intimidatie, omdat je hond hier niets van leert behalve angst te hebben voor jou. Dat betekent dat we jou andere handvaten geven om je hond sturing te geven. Bijv grenzen aangeven, duidelijk en consequent zijn.

Het opvoeden is begonnen maar wel op een positieve, leerzame en ontspannen manier.

Socialiseren

Tijdens de lessen bieden wij dit op verschillende manieren aan we bieden verschillende ondergronden, hoogtes en visuele prikkels aan. Maar ook dat lawaai is leuk is door middel van hersenwerk.

opvoeden: meer dan alleen commando’s

opvoeden is ook: regels die je in huis hebt. Wat mag hij wel en wat mag hij niet. We geven je uitgebreide informative over hoe je die regels kunt maken en volhouden.

Ook jouw lichaamstaal en je gedrag naar je pup horen bij het opvoeden. Je pup leert snel, bijvoorbeeld:” Als ik opspring, krijg ik dan een aai?” Iedere les helpen we je zo te reageren zodat je ongewenst gedrag van je hond niet stimuleert. En gedrag wat je graag ziet, beloont.

opvoeden is ook begrijpen wat er in hem omgaat. je maakt daarom kennis met de taal van je hond: zijn lichaamstaal. hoe voelt hij zich? Hoe kun je daarmee omgaan zodat hij zich netjes gedraagt?

 

 

Hoe gaan we te werk?

 • Je  spreekt voor 5 lessen af. De eerste les wordt dan een privéles. De overige 4 lessen worden gegeven in groepjes van 4 honden. Het persoonlijke contact en de tijd die we tijdens de eerste privé les aan jou en jouw hond besteden zijn belangrijk. Jij en de hond kunnen dan rustig aan de trainingsomgeving wennen. We lessen op alle dagen van de week, behalve op vrijdag.
 • Er is een mogelijkheid  om niet 1 maar 2 privé lessen te nemen voordat er in een groep gestart wordt. Dit is soms aan te raden als het voor jullie de eerste hond is. Pup nog erg jong is en alles nog wat spannend vindt. Jijzelf wat meer tijd nodig hebt voordat jullie in een groep starten. Wij bieden graag maatwerk , na de eerste privéles zullen we dan ook kijken hoe we verder gaan.
 • Als je de eerste 5 lessen  gehad hebt kunnen jullie je  aanmelden voor de volgende 5 lessen.  Opvoeden kost tijd en de pup is naar 5 lessen nog niet klaar. Een puppycursus stopt niet. Er worden geen diploma’s of certificaten uitgedeeld en dat daarna een cursus klaar is. Jullie kunnen net zolang doorgaan zolang jullie het leuk vinden.
 • Hebben jullie behoefte aan meer uitdaging is een vervolgcursus misschien wel geschikt hier gaan we meer sport en spel aanbieden.
 • Jullie hoeven niet te wachten totdat een blok is afgelopen je kunt direct  naar aanmelding starten.Beste moment om te starten met de pup is als de pup een paar dagen bij u thuis is.
 • Tijdens de cursus is het ook mogelijk voor een les aan huis aan daar vraag naar is. Dit is bespreekbaar tijdens de cursus.

Het uiteindelijke doel van de cursussen is dat u een betrokken hond krijgt.

Dat is een hond die:

 • Met een keer roepen naar de baas rent.
 • Met een ontspannen lijn wandelt.
 • Ook buitenshuis contact heeft.
 • zich kan beheersen
 • Die luisteren Leuk vindt!

 

Hoe zien onze lessen eruit:

hierkom en socialisatie oefening met de bladzak

hierkom en socialisatie oefening met de tunnel.

De plaats oefening

De plaats oefening uitbreiden

 

hersenwerk

belonen met spel in de beloningszone


De lessen gaan het hele jaar door. Bij kou, regen of sneeuw kan er gebruik gemaakt worden van een binnenruimte.

Kosten zijn voor de 1 ste  5 lessen 60 euro. Deze 5 lessen bestaan uit 1 priveles en 4 groepslessen. De vervolglessen zijn 55 euro voor 5 groepslessen van 50 minuten.

 

 

aanmelden of informatie:

klik hier voor het contact formulier

bel: 0651990363

Timmermansweg 100

5813 AR Ysselsteyn