24 juli 2016

Puppy cursus

puppy cursus

Voor wie en wanneer beginnen?

Puppy’s van alle rassen zijn vanaf 8 weken tot 20 weken leeftijd bij start welkom. De eerste les is een privéles, maar toch raden wij aan om de pup eerst een aantal dagen tot een week te laten wennen aan zijn nieuwe huis.

 

Trainingmethode

Wij werken volgens de luisteren is leuk methode.

Theorie en praktijkoefeningen wisselen we af tijdens de lessen

Klik hier voor meer info over onze methode

Onderdelen die in de lessen aan bod komen:

Praktijk- wat leert je pup:

Vanaf de eerste les ga je werken aan een betrokken hond.

 • Dat is een hond  die niet trekt aan de lijn.
 • zich kan beheersen in veel situatie.
 • buitenshuis contact voor je heeft.
 • komt als je hem slechts een keer roept.
 • Naar zijn plaats gaan
 • op zijn plaats zitten en liggen
 • omgaan met visite
 • en we leren je sturing geven 
 • en nog veel meer

De oefeningen die we aanbieden hebben allemaal een doel en dat is een betrokken hond krijgen. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat jij weet wat jij je hond wil leren ( aanleren gewenst gedrag). Daarnaast krijg je handvaten zodat je ongewenst gedrag kan voorkomen of doorbreken. Daarbij is aandacht voor je hond, timing en motivatie erg belangrijk.

Geen enkele les is bij ons het zelfde, natuurlijk hebben we een aantal basis oefeningen, maar die proberen we elke les weer in een ander jasje te steken.

De oefeningen hebben natuurlijk betrekking op de dagelijkse praktijk. We leren je hond niet achter een brokje aan lopen, maar voor jouw te werken. Ook werken we vanuit rust want dan kan je hond leren.

 

We trainen zond pijn, schrik en intimidatie, omdat je hond hier niets van leert behalve angst te hebben voor jou. Dat beteent dat we jou andere handvaten geven om je hond sturing te geven. Bijv grenzen aangeven, duidelijk en consequent zijn.

Het opvoeden is begonnen maar wel op een positieve, leerzame en ontspannen manier.

Socialiseren

Tijdens de lessen bieden wij dit op verschillende manieren aan we bieden verschillende ondergronden, hoogtes en visuele prikkels aan. Maar ook dat lawaai is leuk is door middel van hersenwerk. Ook zijn er geiten en kippen aanwezig.

opvoeden: meer dan alleen commando’s

opvoeden is ook: regels die je in huis hebt. Wat mag hij wel en wat mag hij niet. We geven je uitgebreide informative over hoe je die regels kunt maken en volhouden.

Ook jouw lichaamstaal en je gedrag naar je pup horen bij het opvoeden. Je pup leert snel, bijvoorbeeld:” Als ik opspring, krijg ik dan een aai?” Iedere les helpen we je zo te reageren zodat je ongewenst gedrag van je hond niet stimuleert. En gedrag wat je graag ziet, beloont.

opvoeden is ook begrijpen wat er in hem omgaat. je maakt daarom kennis met de taal van je hond: zijn lichaamstaal. hoe voelt hij zich? Hoe kun je daarmee omgaan zodat hij zich netjes gedraagt?

 

Hoe gaan we te werk?

 • Je  spreekt voor 5 lessen af. De eerste les wordt dan een privéles. De overige 4 lessen worden gegeven in groepjes van 4 honden.
 • Als je de eerste 5 lessen  gehad hebt kunnen jullie je  aanmelden voor de volgende 5 lessen.  Naar de puppycursus is het mogelijk om door te stromen naar de vervolgcursus.
 • Jullie hoeven niet te wachten totdat een blok is afgelopen je kunt direct  naar aanmelding starten.Beste moment om te starten met de pup is als de pup een paar dagen bij u thuis is.

Het uiteindelijke doel van de cursussen is dat u een betrokken hond krijgt.

Dat is een hond die:

 • Met een keer roepen naar de baas rent.
 • Met een ontspannen lijn wandelt.
 • Ook buitenshuis contact heeft.
 • Zich kan beheersen.

 

Hoe zien onze lessen eruit:


De lessen gaan het hele jaar door. Bij kou, regen of sneeuw kan er gebruik gemaakt worden van een binnenruimte.

Kosten zijn voor de 1 ste  5 lessen 55 euro. Deze 5 lessen bestaan uit 1 priveles en 4 groepslessen. De vervolglessen zijn 50 euro voor 5 groepslessen van 50 minuten

 

aanmelden of informatie:

klik hier voor het contact formulier

bel: 0651990363

Timmermansweg 100

5813 AR Ysselsteyn