24 juli 2016

Puppy cursus

 

puppy cursus

 

Voor wie en wanneer beginnen?

De puppycursus is voor iedereen die op een bewuste manier een begin wil maken aan de opvoeding. Les wil krijgen in kleine groepen(4) Praktijk gerichte oefeningen wil op maat.

Puppy’s van alle rassen zijn vanaf 8 weken tot 20 weken leeftijd bij start welkom. De eerste twee lessen  zijn privélessen, maar toch raden wij aan om de pup eerst een aantal dagen tot een week te laten wennen aan zijn nieuwe huis.

De eerste twee lessen zijn privélessen. Dit wil zeggen dat wij kennis gaan maken en de pup kennis mag maken op de hondenschool. Tijdens de les mag iedereen meekomen van de familie. Naar deze 2 lessen is het mogelijk de cursus te vervolgen in een groep of doormiddel van privélessen.

Wij gaan kijken welke manier van trainen bij jullie past, wat jullie de pup willen aanleren. Dit aanleren gaan we eerst in een omgeving doen met zo min mogelijk afleiding. Dus ook geen andere honden.   Hoe jullie grenzen kunnen aangeven. Alle vragen omtrent zindelijkheid, bench training etc kunnen gesteld worden. Ook maken we een begin aan de basis oefeningen zodat de instroom in de groep soepel verloopt. Naar de privélessen kijken we samen hoe wij verder gaan met de cursus zodat jullie alles uit de lessen kunnen halen. Op onze school is er niet een manier maar alleen de manier wat bij jou en jouw pup past.

 

 

Trainingmethode: bewuste methode wat bij jou en jouw hond past.

Het belangrijkste is dat jullie weten wat jullie de pup willen aanleren. Hier gaan we samen mee aan de slag. De pup zal naast gesocialiseerd te moeten worden ook moeten leren om te gaan met  afleidingen. Zoals  4 voetjes op de grond houden bij begroeten, honden en mensen op straat negeren. Niet aan de lijn te hoeven trekken om ergens te komen. In dit proces laten wij de hond actief meedenken. Heeft hij zelf geleerd/ bedacht welk gedrag het juiste is blijft hem dit beter bij en zal de pup  dit vaker aanbieden. Jullie zullen versteld staan hoe snel een pup dit spel door heeft. Ook wordt de pup hiervan zelfstandig en zal hij nieuwe oefeningen sneller aanleren omdat hij het spel van zelf meedenken door krijgt. Wij zijn geen clicker hondenschool wel gebruiken wij beloningen om de hond te vertellen dat de juiste keus de beste keus is.

Theorie en praktijkoefeningen wisselen we af tijdens de lessen. De pup mag elke les er bij zijn en hoeft niet in de auto te wachten.

Klik hier voor meer info over onze methode

 

Waarom aanmelden?

 • Jij wilt op een bewuste manier een start maken aan de opvoeding van jouw pup en wilt hier tijd in investeren.
 • Jij wilt jouw pup leren wandelen aan een ontspannen lijn.
 • Jij wilt je pup begeleiden bij naderende prikkels, denk bijvoorbeeld aan andere honden, voetgangers, fietsers, auto’s enzovoorts
 • Jij wilt leren hoe jouw pup leert. Door je te verplaatsen in zijn belevingswereld, creëren we begrip, en begrijp je hoe je hem dingen kunt aanleren.
 • Jouw pup gaat leren dat je bezoek ook kan begroeten met vier pootjes op de grond.
 • Jij wilt jouw pup leren dat spelen met jouw nog leuker kan zijn als spelen met andere honden, dit komt het hier komen ten goede.
 • Jij wilt les op maat krijgen. zoeken naar een manier wat bij jou en jouw pup past.
 • Jullie houden niet van grote groepen en willen graag persoonlijke begeleiding op maat
 •  Aanmelden:

 • 0651990363

        of

  klik hier voor contactformulier

 

 

Aantal oefeningen die aan bod komen

 • wandelen aan een ontspannen lijn.
 • Zich kan beheersen in veel situatie.
 • Buitenshuis contact voor je heeft. Contact komt in elke oefening aan bod.
 • Komt als je hem slechts een keer roept. Hier heb ik verschillende oefeningen voor.
 • Naar zijn plaats gaan.
 • Op zijn plaats gaan en blijven.
 • Omgaan met visite en andere afleidingen.
 • Ik leer je dat de hond mag kijken naar zijn omgeving zonder daar iets mee te hoeven.
 • En we leren je sturing geven, hoe ga je om met ongewenst gedrag van jouw hond, hoe je dit kan voorkomen en kan ombuigen naar gewenst gedrag.
 • Welke beloningen kun je allemaal inzetten, naast voer?
 • Maar ook hoe jij jouw hond mentaal kan uitdagen.
 • En het onderdeel puppygym voor lichaamsbewustwording en verschillende ondergronden ( socialisatie)
 • En nog veel meer

 

.

 

 

 

 

De plaats oefening

belonen met spel

 

 

 

De oefeningen die we aanbieden hebben allemaal een doel en dat is een betrokken hond krijgen. Het allerbelangrijkste is dat jij bewust weet wat jij je hond wil leren ( aanleren gewenst gedrag). Daarnaast krijg je handvaten zodat je ongewenst gedrag kan voorkomen of doorbreken. Hoe je grenzen kunt aangeven, duidelijk blijft, en hoe jullie een sterkeren band kunnen ontwikkelen Daarbij is aandacht voor je hond, timing en motivatie erg belangrijk.

 

Iedereen werkt aan zijn eigen doelen en krijgt oefeningen op maat aangereikt. De stapjes worden klein aangeboden zodat jullie allebei plezier in het trainen gaan vinden.

De oefeningen hebben natuurlijk betrekking op de dagelijkse praktijk. We leren je hond niet achter een brokje aan lopen, maar voor jouw te werken. Ook werken we vanuit rust want dan kan je hond leren.

 

We trainen zonder pijn, schrik en intimidatie, omdat je hond hier niets van leert behalve angst te hebben voor jou. Dat betekent dat we jou andere handvaten geven om je hond sturing te geven. Bijv grenzen aangeven, duidelijk en consequent zijn.

Het opvoeden is begonnen maar wel op een positieve, leerzame en ontspannen manier.

 

Socialiseren

Tijdens de lessen bieden wij dit op verschillende manieren aan we bieden verschillende ondergronden, hoogtes en visuele prikkels aan. Maar ook dat lawaai is leuk is door middel van hersenwerk.

opvoeden: meer dan alleen commando’s

opvoeden is ook: regels die je in huis hebt. Wat mag hij wel en wat mag hij niet. We geven je uitgebreide informative over hoe je die regels kunt maken en volhouden.

Ook jouw lichaamstaal en je gedrag naar je pup horen bij het opvoeden. Je pup leert snel, bijvoorbeeld:” Als ik opspring, krijg ik dan een aai?” Iedere les helpen we je zo te reageren zodat je ongewenst gedrag van je hond niet stimuleert. En gedrag wat je graag ziet, beloont.

opvoeden is ook begrijpen wat er in hem omgaat. je maakt daarom kennis met de taal van je hond: zijn lichaamstaal. hoe voelt hij zich? Hoe kun je daarmee omgaan zodat hij zich netjes gedraagt?

 

 

Hoe gaan we te werk?

 • Je  spreekt eerst voor 2 lessen af. Deze twee lessen worden dan  privélessen. Het persoonlijke contact en de tijd die we tijdens de privé lessen aan jou en jouw hond besteden zijn belangrijk. Jij en de hond kunnen dan rustig aan de trainingsomgeving wennen. De pup leert hoe hij moet omgaan met afleiding. Dan wordt het in een groep trainen voor jullie beide leuker. Na deze 2lessen hebben wij ook een beter beeld in welke groep jullie verder kunnen of dat jullie toch liever voor privélessen gaan en aan jullie eigen persoonlijke doelen willen werken.We lessen op alle dagen van de week, behalve op vrijdag. Op onze hondenschool is niet een manier alleen de manier wat bij jou en jouw pup past.
 • Als je de eerste 2 lessen  gehad hebt kunnen jullie je  aanmelden voor 5 groepslessen of losse lessen bij nemen.  Opvoeden kost tijd en de pup is naar 5 lessen nog niet klaar. Een puppycursus stopt niet. Er worden geen diploma’s of certificaten uitgedeeld en dat daarna een cursus klaar is. Jullie kunnen net zolang doorgaan zolang jullie het leuk vinden.
 • Hebben jullie behoefte aan meer uitdaging is een vervolgcursus misschien wel geschikt hier gaan we meer sport en spel aanbieden.
 • Jullie hoeven niet te wachten totdat een blok is afgelopen je kunt direct  naar aanmelding starten.Beste moment om te starten met de pup is als de pup een paar dagen bij u thuis is.
 • Tijdens de cursus is het ook mogelijk voor een les aan huis aan daar vraag naar is. Dit is bespreekbaar tijdens de cursus.

 

Lestijden

De eerste 2 privélessen spreken we in overleg af. Dit is op alle doordeweeks dagen en in het weekend behalve op vrijdag. Naar deze 2 lessen kan er in een groep verder getraind worden. Bent u redelijk flexibel in de dagen en tijden zal er meestal wel een plek vrij zijn, minder flexibel in ver band met wisselende diensten of etc. zal er gekeken worden of er een plaats is op uw voorkeurs dag. Is dit niet het geval kunt u altijd lossen lessen privé bijnemen. Zo krijgt u en uw pup toch iedere week les. Zodra er een plek vrij komt kunt u instromen in de groep.  Na de 2 privélessen toch liever een op een blijven lessen is ook mogelijk. Dan kunt u nog beter aan uw persoonlijke doelen en wensen werken.

Het uiteindelijke doel van de cursussen is dat u een betrokken hond krijgt.

 

Hoe zien onze lessen eruit:

hierkom en socialisatie oefening met de bladzak

hierkom en socialisatie oefening met de tunnel.

De plaats oefening

De plaats oefening uitbreiden

 

hersenwerk

belonen met spel in de beloningszone


De lessen gaan het hele jaar door. Bij kou, regen of sneeuw kan er gebruik gemaakt worden van een binnenruimte.

Kosten zijn voor de 1 ste 2 lessen 40 euro. Deze 2 lessen bestaan uit  privélessen . De vervolglessen zijn 55 euro voor 5 groepslessen van 50 minuten. Privélessen zijn 20 euro voor 45 minuten. 15,- euro voor 30 minuten.

 

 

aanmelden of informatie:

klik hier voor het contact formulier

bel: 0651990363

Timmermansweg 100

5813 AR Ysselsteyn