11 juli 2020

puppy/basiscursus ( groepsles)

Wil jij graag jouw pup/hond een goede start geven? De pup/hond beter begeleiden? Weten waar jouw pup/hond behoefte aan heeft? problemen oplossen die jij ervaart met jouw pup? Zelf veel leren over honden?

Dan kan ik jullie helpen. De puppy/basiscursus is een compleet pakket. Die verder gaat als een standaard cursus. De groepen zijn klein maximaal 3 pups waardoor er volop aandacht besteed kan worden aan jullie eigen situatie.

Honden van alle rassen van 8 weken tot 6 maanden kunnen zich aanmelden ook al is de pup 4 maanden en heeft nog geen puppycursus of elders een puppycursus gevolgd. Voor honden ouder dan 6 maanden klik hier

Het hele gezin kan en mag deelnemen aan de cursus.

Geen wachtlijsten

Wij hebben geen wachttijden, jullie kunnen wekelijks starten! Komt de startdatum niet uit? Neem dan even contact op met de hondenschool, dan kunnen we jullie wellicht in een andere groep laten instromen. Voor puppy’s zitten wij nooit vol, want dan starten we gewoon een extra groep!

Voordat er aan de groepsles gestart wordt volgt er eerst één of twee individuele lessen. Tijdens deze les’sen’ bespreken wij de onderwerpen zindelijkheid, bench aanleren, autorijden, gezin met kinderen, de eerste nachten, alleen laten enz enz. Eigenlijk kan dit van alles zijn waarmee jullie te maken mee krijgen. Er wordt vooral ingegaan op de individuele thuissituatie en alle vragen die er in he begin spelen.

Naar de individuele les 5 groepslessen in de praktijk

  • 5 groepslessen dit is een versnelde cursus voor honden vanaf 12 weken tot 6 maanden

Voor pups onder de 12 weken bieden wij enkel privé lessen aan. Zowel op locatie als bij u thuis.

De eerste les

Voor de eerste les maken wij samen een afspraak op een dag tussen 9.00 en 17.00. Ik om deze afspraak bij jullie thuis.

Klik hier voor een afspraak te maken

 

De  groepslessen zullen zowel theoretische als praktische manier aandacht besteed worden aan het gedrag van de honden. Dit vindt ik belangrijk om jullie je eigen manier te laten ontwikkelen die voor jou en de pup goed voelt. Wij hebben niet één manier maar alleen de manier die bij jullie past.

Het is voor puppen en jonge honden nog niet verstandig om een uur actief bezig te zijn, daarom behandelen we de.  theoretische zaken tussendoor. Het is de bedoeling dat de informatie die jullie in de les opdoen, in de praktijk wordt gebracht de komende week.

Uiteraard wordt er in de puppycursus geleerd rustig wandelen aan de lijn en het hier komen en nog veel meer echter doen wij dit niet op het veld.

Alle oefeningen worden ook geoefend in verschillende praktijksituaties zoals in het verkeer of in het bos, achter in de auto. Ook aan het loslopen van de hond wordt aandacht besteed. Tevens zijn er verschillende ander soorten dieren aanwezig.

Iedere week komt er een andere thema aan bod.

Omdat de groepen uit maximaal 3 honden bestaan is  er wekelijks ruim voldoende tijd voor jullie eigen inbreng en terugkoppeling. Jullie krijgen dus les op maat in een groep! Geen hond is het zelfde en geen situatie is het zelfde vandaar maatwerk. Je werkt dan samen met de hond aan jullie eigen situatie.

Daarnaast vindt ik belangrijk dat jullie elkaar gaan leren kennen. Wat verteld de pup jou nou eigenlijk wat heeft de pup van jou nodig. Hoe kun je de pup duidelijk uitleggen wat je van hem of haar wilt. Daarnaast leren we jou hoe je de pup grenzen aangeeft.

Het is bij ons heel gebruikelijk dat er gezinsleden meekomen, zodat deze ook betrokken worden bij de opvoeding van de pup. Er mag zelfs gewisseld worden! Ook de kinderen zijn welkom, dit zorgt wel voor de nodige afleiding maar dat is wel de praktijksituatie!

opvoeden versus trainen

In tegenstelling  tot hondentraining, waarbij je gedrag aanleert met beloning of straf, werken wij meer vanuit leiding geven. Niet leiding geven door de baas te zijn maar wel leiding geven door opvoeding aan te bieden, het juiste voorbeeld te geven ( Kalm, rustig, zelfvertrouwen uit te stralen) Leiding geven versterkt de band met jouw hond.

Je begeleid je pup zodat hij steun ervaart en zich goed voelt bij de manier waarop jij met hem omgaat. De pup zal automatisch meer op jou richten, in plaats van zich te beïnvloeden door andere dingen.

Leiding geven aan de hond begint bij jezelf daarom gaan we in de cursus niet alleen met de pup aan de gang maar ook met jou als zijn begeleider.

Doordat we met leiding geven werken bestaat onze cursus dus niet alleen uit oefeningen waarbij beloningen constant van pas moeten komen.

Waar vinden de lessen plaats

In Ysselsteyn in het bos en in het dorp.

In Meijel

 

Liever korter en geen reistijd of wil jij liever aan jullie eigen onderdelen werken in jullie eigen omgeving. Lessen die gelijk in de praktijk toepasbaar zijn. Daar bied ik individuele puppybegeleiding voor aan. klik hier voor meer informatie

 

 

Afspraak maken voor de intake les

intake lessen zijn van ma t/m zo van 9.00-17.00 uur

De les duurt 1.5 uur

kosten 40,- euro

bel 0651990363

klik hier voor het contact formulier

 

Aankomende datums voor de groepslessen

 

 

  • 5 lessen ( honden vanaf 12 weken tot 6 maanden)

start :

24 oktober om 11.00 uur in Ysselsteyn

25 oktober om 11.00 uur in Meijel

 

 

kosten:

  • 5 lessen voor honden van 12 weken tot 6 maanden

125,- euro voor lessen van 1 uur.

 

 

inclusief verschillende documenten

 

Naar de cursus is het mogelijk om een vervolgcursus te volgen deze cursus wordt dan op maat gemaakt waar jullie met deze cursus zijn gebleven of we gaan op zoek naar activiteiten die passend zijn voor jou en de hond.

Het is ook mogelijk om individueel zoek en speurlessen te volgen.