16 oktober 2019

puppycursus op de hondenschool

Puppycursus op de hondenschool

begeleiding voor puppy’s gericht op praktijk ervaringen uit dagelijkse situaties.

 

Een puppycursus geheel ingericht voor jullie gezin en jullie pup. Iedere pup is anders, maar ook ieder gezin en omgeving waar de pup bij komt wonen is anders. Dit vraagt naar begeleiding op maat.

Waarom begeleiding op maat?

Sommige puppy’s kijken liever de kat uit de boom en zijn iets terug houdend, sommige puppy’s stormen het liefst op alles af. Dit vraagt een andere aanpak.

De ene pup heeft meer moeite met verkeer, terwijl de andere pup meer moeite heeft met andere honden. Ze vinden het wat spannend en hebben hier hulp bij nodig. Hoe je bied je deze vorm van socialisatie aan. Wat doe je met de ene pup bijvoorbeeld wel en met de andere juist niet. Dit is ook maatwerk.

Honden krijgen prikkels via hun zintuigen veel sterker binnen dan wij mensen. Voor ons is het heel normaal om in groepsverband te sporten of te leren. Voor honden zijn dit moeilijke situatie.  Het kan dan snel teveel zijn voor een hond. In groepsverband bezig zijn met een pup is daarom veel intensiever, spannender en vermoeiender. Een omgeving waar het veilig en rustig is, is fijner leren en beter voor zijn ontwikkeling. In rust kan een pup veel meer aan.

Als wij een pup iets leren moeten we kijken wat voor deze pup belangrijk is, Hoe deze alles beleefd en wat de behoeftes zijn.

 

Hoe ziet deze begeleiding eruit?

Tijdens de puppycursus gaan jullie elkaar leren kennen, je leert wat de behoeftes van jouw pup zijn. Hoe je ervoor zorgt dat de pup genoeg rust krijgt en welke activiteiten jullie samen kunnen doen voor een sterke band te krijgen. Hoe de pup zijn eigen wijsheid gaat gebruiken en gewoon hond mag zijn, zolang het veilig blijft voor hemzelf en de omgeving. Hoe je de pup stap voor stap leert wat er van hem/haar verwacht wordt in aller daagse situaties.

 

Wij gebruiken geen  beloningen en geen straf in onze begeleiding. Wel geven wij onze grenzen aan. Leggen uit hoe we met elkaar omgaan. Hoe jij met jouw pup omgaat en hoe jouw pup met jouw en zijn omgeving moet omgaan. De cursus is gericht op elkaar begrijpen/ verbinding en niet op training ( Commando’s)

Tijdens de puppycursus komt praktijk en theorie aan bod. De volgende punten worden behandeld.

 • Elkaar begrijpen ( waarom doet mijn pup wat hij/zij doet), lichaamstaal van een hond.
 • Behoeftes van een pup( activiteiten en rust)
 • Omgang met visite.
 • niet opspringen
 • ontdekkingstocht
 • Komen als er geroepen wordt
 • De wacht oefening.
 • Zindelijkheid
 • Bijtgedrag
 • Voeding
 • Stress
 • zoekspelletjes
 • wandelen aan de lijn.

Hoe gaan we te werk:

Deze puppycursus vindt plaats op de hondenschool/ in het bos tegenover de school/ In het dorp van Ysselsteyn. Alles zoveel mogelijk in de praktijk, want daar gebeurd het immers. De socialisatie vindt dus plaats met honden/ mensen/ verkeer/ paarden wat wij op dat moment tegen komen.

Liever cursus bij jullie in de buurt en thuis. Zodat het gelijk toepasbaar is in de eigen situatie. Wij geven ook puppycursus aan huis.

 

De puppycursus wordt 6 dagen per week gegeven. Meestal in de ochtenden en middagen dan zijn de pups nog het fits. In de avond zijn ze moe van alle opgedane ervaringen van de dag.

 

De eerst les vindt plaats op de hondenschool dit is een ruime binnen locatie. Hier bespreken wij de theorie en beantwoorden we alle vragen. Ook gaan we al enkele kleine oefeningen aanbieden. De eerste les zal 45 minuten duren. Dan is het voor de meeste puppy’s wel genoeg.

Naar de opstart les wordt samen naar een plan op maat gekeken.

 

 

De puppycursus in bedoeld om jullie op weg te helpen, naar een les gaan jullie ook zelf met het geleerde aan de slag en merken jullie al resultaat. Deze manier is niet ingewikkeld. Het is duidelijk voor jou maar ook voor jouw pup. Daarom zullen er ook geen 10 tallen lessen nodig zijn. Wij geven de handvaten en jullie gaan het doen!!!!

 

Wat zijn de kosten:

De eertse les wordt apart afgerekend en kost 35,- euro voor 45 minuten. Vervolg lessen in overleg.

 

 

Aanmelden of meer informatie:

Bel 0651990363 ( Cindy)

mail naar info@horenzienenruiken.nl

of vul het contact formulier in.

klik hier voor het contact formulier