4 februari 2020

rondje met het hondje

 Wandelen kun je op vele verschillende manieren. Vaak zitten wij vast in onze eigen patronen hoe een wandeling met onze hond er uit “moet” zien. Stem je af op jouw hond en kijk wat hij nodig heeft. Wat heb jij nodig om te ontspannen?
Welke omgeving hebben jullie nodig zodat jouw hond zich veilig voelt tijdens de wandeling?
Welk tempo neem je aan?
Wat heeft jouw hond nodig van jou?
Hoe ondersteun je de hond als er iets spannends gebeurd?
Hoe kunnen jullie oprecht genieten van een wandeling?
Hoe kunnen jullie samen een wandeling beleven?
Voor mij en mijn honden is wandelen een moment van ons echt quality time. Even genieten van het moment, en van elkaar.
Aandacht hebben voor de omgeving een aandacht voor de beleving van de andere.
Wat vind jij leuk, wat vindt jij belangrijk? waar heb jij behoefte aan? Het zijn momenten waar we heel bewust worden van de verbinding die we voelen.Samen met jouw beste vriend ( de hond) de natuur in en even niks moeten, dat is een rondje met het hondje.

Tijdens het rondje gaan we activiteiten doen dat in het teken staan van elkaar begrijpen.

Tijdens het rondje tot jullie zelf komen.

Door andere ogen naar jouw hond kijken

Op een diepere laag communiceren met elkaar..

Jullie relatie beter maken of onderhouden.

Hoe het idee is gekomen het rondje met het hondje

In de loop van de jaren dat ik mijn eigen honden heb en met honden werk, ben ik meer over ze te weten gekomen. Het stukje trainen heb ik daarbij durven loslaten. Ik ben op een andere manier naar ze gaan kijken. Dit is voor mij zo’n mooi avontuur geweest, een pad waar ik iedere dag nog nieuwe dingen tegen kom om van  te leren over wie en wat is een hond nu eigenlijk. Hoe kunnen we onze relatie nog meer verbeteren. Hoe communiceren honden met ons. Dat het veel dieper gaat als dat ik ooit gedacht had. Als ik het kan, kan iedereen het. Alleen lopen wij vaak tegens ons eigen ego aan, dit ego staat bij een relatie met de hond in de weg. Door het ego te durven loslaten kom je bij het voelen aan.  Dan komen we bij de hond op een lijn aan.

Iedere dag als ik de natuur in ga voel ik meer, voel ik wat een hond nu nodig heeft, wat wij als mensen van een hond kunnen leren. Daarom wil ik jullie hier graag ik meenemen.

 

 

Hoe verder

Het rondje met het hondje zoekt natuur gebieden op waar we kunnen genieten van de rust. Tijdends de wandeling observeer ik jou en jouw hond en jullie relatie. Hier geef ik jullie tijdens een pauze in de natuur een terugkoppeling op, wat ik heb gezien en gevoeld heb.

Daarna lopen wij samen verder en gaan we activiteiten doen op datgene waar jullie samen in kunnen groeien.

Tijden de wandeling hebben wij een pauze en ik zorg voor een gezond drankje en een gezond tussendoortje voor jou en de hond.

 

Wil je graag een afspraak maken met mij voor een wandeling of meer informatie , neem dan contact op via de mail info@horenzienenruiken.nl

of bel mij 0651990363

klik hier voor het contact formulier