18 augustus 2020

Gedragstherapie

We doen allemaal ons uiterste best om onze hond te laten opgroeien tot een stabiele hond. Toch kan het gebeuren dat een hond probleemgedrag ontwikkeld.

Gedrags-therapie is nodig als je een probleem met de hond ervaart of als je de hond niet meer begrijpt.

Of als jullie al alles hebben geprobeerd maar niks helpt meer.

 

Probleemgedrag kan heel veel impact hebben op het leven van je hond, maar ook op jouw leven. Ik ga samen met jou op zoek naar de oorzaak waarom jou hond dit gedrag laat zien.

Vaak ligt de oorzaak waarom jouw hond bepaald gedrag vertoont veel dieper, wij pakken dus niet alleen het gedrag aan maar ook de oorzaak waar het gedrag vandaan komt. Wordt de oorzaak aangepakt zal de hond zich beter in zijn vel gaan voelen en is het niet een tijdelijke verandering maar het is voor blijvend.

In mijn werk bekijk ik de de hond vanuit een holistische aanpak, dit wilt zeggen dat ik de hond in zijn geheel bekijk. Gedrag, voeding, omgeving maar ook de mens achter de hond.

Mijn streven bij gedrags-therapie is niet het resultaat maar dat het welzijn van jullie beter wordt. Dat jij je beter gaat voelen samen met de hond en dat de hond zich beter gaat voelen. Soms moeten we ook eerlijk zijn dat niet alles wat wij graag willen haalbaar is voor jouw unieke hond. Een hond is ook een individu met zijn eigen karakter, zijn goede en slechte eigenschappen zitten in het pakket wat hij mee heeft gekregen. De hond mag zich zelf zijn net zoals dat wij ons zelf mogen zijn bij onze hond. Zolang het veilig blijft voor jou, de hond en zijn omgeving.

Maar ik weet uit ervaring dat er bij problemen heel veel haalbaar is en ook vaak helemaal verdwijnen.

Vaak als dit geaccepteerd wordt verdwijnen al heel veel problemen om er komt begrip voor elkaar, begrip voor de situatie.

 

Bij de gedragstherapie maken we geen gebruik van trucjes of gehoorzaamheid oefeningen, ook gebruiken wij amper voer beloningen, want vaak heeft de hond wat anders nodig. Wel maken we gebruik van een taal die voor de hond wel duidelijk is, kijken we naar jullie behoefte, geven we grenzen aan, gaan we weer genieten met elkaar zonder verwachtingen.

 

 

gedragstherapie adviesconsult

Een gedragstherapie adviesconsult bestaat uit een éénmalig bezoek van 2,5 uur. Tijdens dit bezoek wordt door middel van een gesprek met jou en observatie van de hond gezocht naar de oorzaak. Jullie krijgen direct handvatten mee en gaan samen kijken naar de mogelijkheden naar dit consult.

Kosten van dit consult van 2uur is 80,- euro

 

Is er spoed  dan is een spoedconsult ook mogelijk. Een spoedconsult vindt plaats binnen 24 uur en kost 105,- euro.

 

Gedragstherapie vervolg

Naar het eerste gesprek gaan we samen kijken naar het vervolg.

Dit is mogelijk met een 3 maanden traject of met losse afspraken.

3 maanden traject houd in:

5 uitgebreide consulten verspreid over 3 maanden deze zijn bij jou thuis of op locatie.

Kosten zijn 245,- euro.