22 augustus 2016

Mijn trainingsvorm

Luisteren is leuk

Vind jij het belangrijk dat jouw hond op één keer roepen van zijn naam naar je toe komt? Of met een ontspannen lijn kan wandelen? En ook buitenshuis contact met je heeft? En zich kan beheersen waar je ook komt? Kan je deze vragen met ja beantwoorden? Dan zijn wij het eens!

Wij vinden het namelijk ook belangrijk en besteden daarom veel aandacht aan deze speerpunten in de lessen. Daarnaast leren wij je hoe je sturing geeft aan je hond. Tijdens de lessen ligt de nadruk op contact en beheersing en worden oefeningen uit de dagelijkse praktijk op een creatieve manier aangeboden. In alle aangeboden cursussen werken we aan rust, een hond in opwinding leert niets, behalve druk zijn. Beloningsgericht jazeker, maar wij leren je, dat je hond voor jou mag werken in plaats van achter een brokje aan te lopen!

Boekje Luisteren is leuk!

Luisteren is Leuk!

Wij werken volgens de methode ‘Luisteren is Leuk!’ ontwikkeld door Jolein van Weperen. Dit houdt in dat wij de hond beloningsgericht en ‘drukvrij’ opvoeden, dus zonder fysieke correctie of dwang. Als je namelijk weet wat de drijfveren van je hond zijn, kun je daar zo op inspelen dat je hond met het grootste plezier voor en met je wil werken!

Niet fout, maar ongewenst gedrag

Jouw hond is uniek en heeft zijn eigen manier van reageren op afleiding in zijn omgeving. De manier van reageren is afhankelijk van de motivatie van jouw hond, maar ook van zijn aanleg, karakter en zijn opgedane ervaringen. Belangrijk hierin is dat je hond nooit ‘fout’ gedrag kan vertonen. Jij kunt bepaald gedrag wel als ‘ongewenst’ bestempelen, maar je hond doet wat hij moet doen op basis van zijn aanleg en ervaringen. Bij ons leer je om het ongewenste gedrag om te buigen in gewenst gedrag. Door het gewenste gedrag namelijk op de juiste manier en met de juiste motivatie te belonen, vertoont jouw hond straks alleen nog maar het juiste gedrag.

Ons doel is dat je leert hoe je jouw hond op een vriendelijk manier kan opvoeden, zonder druk of prestatiegericht, maar wel met veel plezier. Het resultaat is uiteindelijk een betrokken en sociaalvaardige hond die graag naar je luistert!

Starten met een training:

Wilt u komen trainen bij “Hondenschool horen, zien en ruiken”

Bij aanmelding schrijf je je in voor minimaal 5 lessen. De lessen duren 50 minuten.

Vervolgens kunt u steeds opnieuw 5 vervolglessen reserveren.

Er zijn aparte groepen voor pups, beginners en gevorderde. . Er wordt uitsluitend met een gediplomeerde instructeur gewerkt.

 

 klik hier voor het contact formulier

 

Ons adres is :

Timmermansweg 100

5813 AR YSSELSTEYN