22 augustus 2016

Mijn werkwijze

Unieke werkwijze, als enigste in Limburg, Geen trainen, geen gedoe, luisteren door te begrijpen, elkaar accepteren, mee bewegen wat er op dat moment toe doet, buiten de lijntjes denken, verwachtingen aan de kant zetten, stil staan bij al het moois, en dan weer verder groeien

Geen trainingsveld, gewoon daar waar de hond woont, speelt, uitgelaten wordt. Waar alle mooie momenten plaats vinden, maar ook de problemen die bij jullie pad op het komen. Hier mag de hond/pup ontwikkelen.

 

Er wordt niet zomaar naar een hond gekeken, maar naar jouw unieke hond, naar jullie eigen situatie. Dit doe ik vanuit mijn kennis over hondengedrag, gevoel en intuïtie.   Deze manier wil ik jullie ook graag leren.

 

De baas zijn en de hele dominantie theorie loslaten, het is tijd voor iets nieuws anno 2020.

 

 

Mijn werkwijze is gericht op een hond een hond te laten zijn zolang het veilig is voor hemzelf en zijn omgeving. Dit houd niet in dat wij alles goedkeuren. Wij leren jou in de cursussen hoe je jouw hond leert begrijpen en van daaruit beslissen waar de hond op dat moment behoefte naar heeft.  De hond leert wat ervan hem verwacht wordt , hoe de hond met zijn gezin om moet gaan. Alles gebeurd vanuit wederzijds respect en vertrouwen. Er is geen goed of fout, het gaat om een relatie opbouwen zonder kunstjes.

Iedere hond en ieder mens heeft andere behoeftes en deze behoeftes kunnen in verschillende omstandigheden ook nog verschillen. Zo heeft een hond meer behoefte aan duidelijkheid en meer begrenzing en een andere hond heeft meer behoefte aan steun.  De ene hond vlucht liever weg als deze iets spannend vindt en de andere gaat in verzet.

Hoe de hond omgaat met situaties kan door verschillende omstandigheden voortkomen. Aan ons dat wij de hond gaan begrijpen en van daar uit de hond geven wat deze echt van ons nodig heeft.

Wij werken zonder commando’s op de Hier en wacht oefening naar.

Tijdens de begeleiding wordt er geen gebruik gemaakt van beloningen . Er wordt dus ook niks verwacht,  we gaan op het tempo van de hond mee, wij sluiten daarbij aan. Hierdoor ontstaat een relatie waar ieder zichzelf mag zijn.  Deze band is veel puurder. Door echt naar de hond te gaan kijken en voelen wat deze van ons nodig heeft kunnen wij een hond echt helpen en laten opgroeien tot een volwassen stabiele hond. En dan hebben we een blije hond en een blije hond is een blije baas.

Naast dat wij naar gedrag kijken, kijken wij ook naar voeding en nog meer dingen in onze lessen. Ik denk als wij een puzzel willen oplossen een machine willen laten werken een dier zich goed willen laten voelen dat wij verder moeten kijken als oppervlakkig. Gedrag veranderen  kan niet als er geen goede voeding in gaat. Een diesel auto loopt ook niet op benzine. Bij gevangenen en is de vee industrie weten wij inmiddels dat voeding invloed heeft op gedrag en groei. Laten we dit nu ook bij onze honden gaan doen. Voelt de hond zich in zijn geheel goed dan zou deze zich ook goed gedragen.