15 augustus 2020

Samen naar Balans

Wanneer samen naar balans?

 • Bewust wilt omgaan met jouw hond
 • Toe zijn aan een volgde stap in jullie gezamenlijk pad
 • Welk gedrag spiegelt de hond van jou?

Wat komt er aan bod?

 • Leren hoe u meer ontspannen in het leven komt te staan met uw hond
 • Aanvoelen van de behoeftes
 • ”Ont”moeten
 • Jullie eigen weg en pad uitzoeken en bewandelen
 • Wat wij van honden en van jouw hond kunnen leren
 • Hoe bewust zijn honden eigenlijk
 • Natuurlijke ondersteuningen
 • Boodschappen uit de natuur

Omdat u en uw hond één team vormen is dit een gezamenlijk proces. We kijken in het traject dan ook zeker naar uw behoeften. Waar loopt u tegenaan in de omgang met uw hond? Welke gedachten en emoties heeft u? Wat wilt u bereiken en waarom is dat tot nu toe onvoldoende gelukt? Hoe kunnen bepaalde patronen of blokkades het beste doorbroken worden?

Het traject is een avontuur waarin u samen met uw hond op reis gaat.  Tijdens deze reis wordt uw unieke band verder versterkt zodat u nog beter met elkaar kunt samenleven.

Honden communiceren door middel van lichaamshouding en energie. Zij reageren ook op onze lichaamstaal en onze emoties, op wie we zijn en wat wij doen. Ik kan u ondersteunen in het uitstralen van de juiste energie en in het verbeteren van uw non-verbale communicatie met uw hond en uitleggen wat uw hond naar u communiceert.

Waarom samen naar balans?

Mijn eigen ervaring met honden (klik hier voor mijn verhaal) heeft mij op het pad gezet van een holistische aanpak en dat ik niet zomaar meer naar een hond kan kijken een hond is veel bewuster van het leven als dat de meeste mensen vermoeden. Holistisch is afgeleid van het griekse woord holos en betekent “geheel”. Bij een holistische benadering gaat men uit van drie “lagen”: fysiek,  emotioneel en energetisch. Alle drie de lagen zijn van belang om een echte balans te kunnen bereiken. En daarbij gaat het niet alleen om de hond, maar ook om de eigenaar, omdat die samen één systeem vormen.

Aki, een Akita kruising, heeft mij geleerd wat de invloed was van mijn eigen gedrag, lichaamstaal en emoties. Ik ontdekte dat hij alleen in balans kon komen als ik die balans ook zelf wist te bereiken.

En mijn hond Daan, een Nova Scotia Duck Tolling Retriever, heeft mij echt gestimuleerd om anders naar honden te kijken en ermee te gaan werken. Daan was ernstig ziek en had onder andere epilepsie en schildklier problemen. Ik wilde alles doen om hem te helpen. Dankzij hem heb ik mij verdiept in onder andere voeding, bach bloesems en de bijzondere werking van massage. Daarnaast ontdekte ik de kracht van energetisch werken.

Welke ondersteuning bied ik?

De samen naar balans thema les kan naar wens afgesproken worden of deze plaats vind in de natuur of bij u thuis.

Extra ondersteuning

Meer weten of een afspraak maken? Klik hier om contact op te nemen.