23 juli 2022

Beech

Arrogantie en onverdraagzaamheid vormen het kenmerk van een beech hond. Deze eigenschap richt zich niet alleen naar andere dieren, maar ook naar mensen.
De beuk hond zal bij de geringste aanleiding een ander dier corrigeren. Dat wordt veroorzaakt door een totaal geblokkeerd gevoelsleven. Beuk honden wanen zich hoog in de rang en gedragen zich daardoor afstandelijk een hooghartig. De hond loopt rond en onderzoekt als het ware of er in de omgeving niet iets is te zien dat gecorrigeerd moet worden.

Beuk honden hebben de neiging hun baasje te waarschuwen wanneer een ander dier iets doet dat niet gewenst of toegstaan is. Buitenshuis is de hond er als de kippen bij om het gedrag van andere honden te corrigeren.
Dat loopt soms uit tot bijzonder dominant gedrag, iets dat soms ook met bijten gepaard gaat. Beuk honden kunnen zich ook soms gediscrimineerd voelen, maar dat is gezien hun gedrag niet verwonderlijk.

Bij deze honden zie je nogal eens problemen bij de spijsvertering en het bewegingsapparaat. De beuk hond zit zo letterlijk en figuurlijk in hun eigen gedrag vast dat er geen beweging in is te krijgen.
Gewrichten kunnen gaan ontsteken of zelfs gaan misvormen en de heupen kunnen geblokkeerd raken. Soms zie je ook een verkromming en verstijving van de wervelkolom.