23 juli 2022

Willow

Willow is voor honden die lijden aan moedeloosheid en wanhoop, vooral wanneer veel tegenslag of ongeluk de hond verbitterd heeft gemaakt.
De interesses in dingen om hem heen verdwijnen. Terwijl er voorheen wel plezierige dingen te beleven waren. Haat is de uiterste vorm van willow emotie.
Als andere wel blij kunnen zijn in hun leven. Begrijpen willow honden daar niets van en maken andere het leven zuur.
Ze hebben zelf een destructieve invloed op hun omgeving. Het kunnen uitermate zure honden zijn, waarop je beter niet kunt mopperen, omdat de klachten dan alleen maar toenemen.
Logisch dat ook het lichaam van de hond steeds meer verzuurd raakt en reumatische processen een kans kunnen krijgen. Echt kwaad wordt een willow-hond niet. Als dit wel gebeurde zou het zich kunnen ontladen, maar nu blijft het hangen in een smeulende wrok die niet tot uitbarsting komt. Alle pleziertjes laat de hond aan zijn neus voorbij gaan want het leven mag gewoon niet leuk zijn, iets wat het tot een ongezellig dier maakt.
Het positieve willow dier werkt intensief aan zijn eigen lot en neemt het leven in eigen hand. Het begrijpt de samenhang tussen oorzaak en gevolg, is optimistisch en vol vertrouwen over het leven.