waarom een manier niet kan werken bij jouw hond

Je kent het vast wel je ervaart een probleem met jouw pup/hond. Je gaat op zoek naar een manier om van dit probleem af te komen. Je speurt internet af waar het vol staat van manieren. Je past deze manieren toe maar geen manier werkt voor jouw hond. Buren, kennissen of vrienden die een hond hebben of gehad hebben geven goed bedoeld hun manier aan jou door, ook deze manier werkt niet voor jouw hond of voor korte duur. waar ligt dit nu aan?

Op de eerste plaats zijn deze manieren echt de enige manieren of bestaan er nog meer?

Zijn deze manieren niet achterhaald?

Sta jezelf niet achter de manier die jij uitvoert bij jouw hond? 

Is een manier toepassen niet alleen een trucje wat je jouw hond aanleert

 

Al is de laatste jaren de kennis over honden steeds meer toegenomen, waardoor er steeds meer manieren zijn wat van deze tijd zijn, zo zijn er ook nog veel manieren die achterhaald zijn. Zoals bijvoorbeeld de hele dominantie  theorie. Deze manieren zijn vaak niet goed voor het welzijn van onze hond en kan het dus zijn dat jij deze manier toch probeert bij jouw hond maar er zelf niet achter staat. “‘gelukkig maar ” Hierdoor ga je op zoek naar andere manieren. Manieren die beter bij jullie aansluiten. Dan komen we al snel op de positieve manier aan. Ongewenst gedrag wordt dan genegeerd of we leren een hond een ander trucje aan in plaats van dat wij ons richten op de weg waar jij een probleem ervaart met jouw hond. Dus we gaan niet aan de weg sleutelen en deze repareren maar gaan een nieuwe weg aanleggen ( een trucje een maniertje). Gedrag betekent zoveel meer en je kan meer doen dan een maniertje toepassen om het te begeleiden. Het is vaak gericht op ons probleem, niet op wat de hond ons wilt vertellen met zijn ‘probleem” gedrag. Problemen komen meestal voort uit een veel dieper liggend vraagstuk vanuit de hond, het is zijn verhaal die hij ons probeert uit teleggen.  Is  het dus niet veel efficiënter de weg te repareren die al zo vaak bewandeld is door jouw hond. Zodat de hond ook daadwerkelijk gehoord wordt. Je kunt het zien als van  A naar Z komen. Z is het probleem die jij ervaart met je hond. Dit kunnen kleinen maar ook grote problemen  zijn. Maar de weg tot dat de hond dit probleem laat zien, zijn alle letters er tussen in. Dit is het verhaal van jouw hond. Dit is tot de kern komen van het probleem en deze oplossen en alle andere tussen liggende vraagstukken van jouw hond.

Een manier toepassen  kan ook beteken dat jij jezelf niet meer bent in de ogen van jouw hond.  Het bericht dat jij geeft aan jou hond komt dan niet overeen met de bron waar het bericht vandaan komt. Jij bent opeens een ander persoon, een persoon die jij onbewust niet bent en dit voelt de hond. Hierdoor gaat jouw hond jou niet meer begrijpen, onzeker worden, gaat jou gedrag spiegelen. Je gaat dan een soort imago creëren naar jouw hond toe. Belangrijk is dat je bij jezelf blijft .

Daarom vindt ik begeleiding op maat zo belangrijk, als er problemen zijn met jouw pup/hond maar ook om problemen te voorkomen.  Iedereen zichzelf mag zijn. De hond mag vertellen wat er is, wat er speelt en dat er naar dit verhaal geluisterd wordt. De hond begeleiden een manier vinden om op een fijne manier samen te leven dat is de enige manier die ik gebruik.

 

 Bij de Horen , ZIEN en ruiken begeleiding gaan we samen met jouw hond op pad. Tijdens de wandeling gaan we een verdiepingsgesprek voeren. Wat is het verhaal van jouw hond.

Deze begeleiding is voor als je jouw hond beter wilt begeleiden ( geen problemen er zijn)

Een probleem ervaart met jouw hond.

Jouw hond trekt aan de lijn

Komt niet als je hem roept

Springt tegen visite op

Druk gedrag laat zien

of een ander verhaal die jij niet begrijpt van jouw hond

Heb je al alles geprobeerd? Wil je op en andere manier naar jouw hond kijken?

Maak dan een afspraak.

 

Nu kan het helaas nog niet tijdens een wandeling, maar wel doormiddel van filmpjes wat jij mij toe stuurt, uitgebreide beschrijving over het gedrag van jouw hond. Dit neem ik door en nemen hierna telefonisch contact met elkaar op en voeren zo ons verdiepingsgesprek.