11 juni 2023

Essentiele olie voor honden

Wat is een essentielle olie

Een essentiele olie is een geconsentreerde vloeistof dat niet met water te mengen is. Het bevat stoffen die van planten worden gewonnen uit bladeren, bloemen, schors, wortels, vruchten of alleen de schil.

Hoe kun je werken met essentiele olieen bij honden

De olieen kunnen op verschillende niveaus hun werk doen. Zowel fysiek, cognietief, emotieel als spiritueel. Iedere olie heeft zijn eigen kwaliteiten en eigenschappen op diverse niveaus. Dit is mede de reden dat olien zo goed en zo snel werken bij honden. Honden leven meer in het hier en nu. Staan veel meer open voor de trillings frequentie en energieen.

Hoe gebruik je essntielle olieen

Heb geen haast en dwing de hond niet. Honden zijn gevoeliger dan mensen. denk aan geuren 60x beter dan de mens en beter gehoor en het instinct is meer anwezig. Hierdoor is hun energie veld 10 x groter dan bij de mens. Begin liever voorzichtig met een hogere verdunning en bouw het dan op. Observeer de hond goed, honden later snel zien hoe ze reageren op een olie, zowel positief als negatief. In de lessen van de online cursus gaan we hier dieper op in.

Realiseer je dat het aanbrengen van olie op je eigen huid ook een therapeutische werking heeft op je hond in je nabije omgeving. Hier kan je gebruik van maken. De verdunde olie op je eigen handen aanbrengen, te verspreiden met de klok mee over je eigen handen, en dan de hond zachtjes aaien is ook een methode om de olie aan te brengen. Let op met vogels en katten in huis niet alle olien zijn veilig voor hun.