21 augustus 2016

Speuren en zoeken

Wilt u op een ontspannen manier met uw hond bezig zijn? En hem tegelijkertijd op een leuke manier mentaal uitdagen? Ga dan met hem zoeken en speuren!  Zoeken en speuren is een fijne activiteit die tegemoet komt aan de natuurlijke behoefte van uw hond.

Tijdens de lessen wordt er op geen enkele manier druk op uw hond gelegd. Uw hond mag zelf ontdekken hoe hij gaat zoeken en speuren. Elke hond doet dit op zijn eigen manier. U leert kijken naar de lichaamstaal van uw hond en kunt zien hoe hij in zijn element is als hij mag doen wat hij graag doet: zijn neus gebruiken. De lessen zijn zo opgezet dat de hond altijd succes heeft. Dit geeft de hond een super goed gevoel, wat bijdraagt aan zijn zelfvertrouwen.

De zoek- en speurlessen die ik aanbied zijn geschikt voor alle honden vanaf 12 weken oud. Speuren kan iedere hond, ongeacht ras/kruising. De lessen zijn individueel en echt een moment van jullie samen, zonder te hoeven wachten op anderen tijdens de les. Samen zoeken en speuren is een geweldige manier om de band met uw hond te versterken.

Speuren en zoeken is zeer geschikt voor honden die wat onrustig of hyperactief zijn of wat lastig kunnen focussen. Het is een bezigheid waarbij de hond veel denkwerk moet verrichten. 10 minuten speuren is voor een hond net zo intensief als een uur wandelen. Het is dus een goede manier voor een hond om zijn energie kwijt te kunnen, ook voor honden die door omstandigheden (omdat ze nog een pup zijn of een lichamelijke aandoening hebben) niet hele lange wandelingen kunnen maken.

 

 

 

In het bos 

Speuren en zoeken kan in een bos in uw omgeving of bij u thuis.

In het bos gaan we tijdens de lessen genieten van al het moois wat er in de natuur te vinden is. We gaan daar ontdekken wat uw hond allemaal met zijn neus kan, door meerdere speur- en zoekspelletjes aan te bieden. Alles gaat op een ontspannen manier. Als uw hond het speuren goed heeft opgepakt, kunnen we gaan werken met wat langere en moeilijkere sporen. De sporen kunnen uitlopen tot 3 km!

Heeft u kinderen? Dan is het geweldig om deze mee te laten doen aan de lessen in de bossen. Kinderen vinden het leuk om verstoppertje te spelen en de hond houdt ervan om zijn neus te mogen gebruiken. Met gebruik van walky talkies kunnen we op een speelse en veilige manier uw hond laten zoeken naar u en/of uw kinderen.

En vindt u het fijn om uw hond ook bij wat slechter weer leuke activiteiten te kunnen bieden? Ik laat u zien hoe u ook thuis verschilende spellen kan bedenken waarbij uw hond op diverse manieren mag zoeken en speuren.

Prijzen

Aan individuele zoek- en speurlessen hangt, logischerwijs, een ander prijskaartje dan groepslessen. U betaalt wat meer, maar kijgt er nog veel meer voor terug. Omdat u en uw hond 100% individuele aandacht krijgen, zijn de lessen voor u en uw hond veel leuker. Met individuele lessen kan optimaal rekening worden gehouden met de behoeften en het karakter van uw hond.

  • Introductieles (1 uur): 40 euro 
  • Speur en zoek pakket (5 lessen van 45 minuten): 175 euro 

De lessen zijn in Meijel. Op locatie tegen meerprijs

 

Ervaringen van anderen

“Het is heel fijn om samen met Cindy individueel met je hond aan de slag te gaan. Voordelen zijn dat hij alle aandacht krijgt en er gekeken wordt naar wat er bij hem past en niet naar wat er bijvoorbeeld in het algemeen van een hond verwacht wordt. Wij hebben met onze dwergteckel enkele speurlessen gedaan met Cindy waarbij heel duidelijk naar voren kwam wat de sterke kanten van onze hond zijn. Daarbij, en het meest belangrijk, had hij er veel plezier in en heeft het zijn zelfvertrouwen en onze samenwerking met hem versterkt.” (Miriam Kusters, Velden). 

“Sinds september 2019 komen mijn 2 dwergteckels wekelijks bij Cindy voor te speuren in het bos. Heel positief dat dit 1 op 1 is, waardoor er goed rekening gehouden wordt met de individuele behoeftes en ontwikkelingen van mijn teckels. Het is iedere week weer genieten samen, want het speuren is en blijft heel leuk!” (Bianca Hillen, Horst).

Bent u op zoek naar een hondenschool en zoek- en speurlessen in Limburg of ZO Brabant? Woont u in de regio Meijel, Deurne, Weert, Bakel, Asten, Venlo, Maasbree, Tegelen, Horst, Sevenum, Helden, Panningen, of Venray?

Bel of app dan naar 06-51990363 of stuur een mail. Ik zie uit naar uw bericht!