2 augustus 2022

Chakra healing geven aan de hond

Eindelijk zijn we zover je gaat een chakra healing geven aan je hond. Lees eerst de hele tekst door voordat je begint.

Waar je moet beginnen
-De uitgangspositie verschilt met hond zijn persoonlijkheid. Sommige zeggen dat de healing bij het wortelchakra moet beginnen, maar ik vindt de beste plek om te beginnen bij het sleutelwoord chakra, vlak voor en boven de schoudergordel.
– Soms kunnen we echter beslissen dat een ander chakra beter is. We kunnen naar onze innerlijke stem luisteren en ons laten leiden door onze intuïtie bij het plaatsen van onze handen. Dan luisteren we werkelijk naar het energieveld van onze hond en maken er contact mee.
– ga met je gezicht naar de zijkant of achterkant van je hond zitten of staan. Dan komt je hand niet bedreigd over. Heb je een hele kleine hond kun je ook drie vingers gebruiken inplaats van de hele hand.
– als je hond niet gewend is dicht bij te komen of het niet pretiig vindt wijs je met jouw hand richting het chakra.
– maak heel licht contact om de healing te laten beginnen. Als de hond heel nerveus is houd je je hand een paar centimeter boven het lichaam.
– als je de stroom van helende energie voelt ga je naar het hartchakra, dan naar de zonnevlecht, het heiligbeenchakra en ten slotte het wortel chakra.
– als de hond angstig wordt stop op die plek en ga op een andere plek door, forceer nooit, als de hond weg wilt mag dat. Dat wilt niet zeggen dat de healing niet gewerkt heeft soms zijn paar seconden al genoeg.
– experimenteer hoe je wilt werken wil je de hond licht aanraken of houd je je hand er liever boven.

Je kunt tijdens de healing warmte of vibraties voelen of je hand wordt zwaar alsof die het lijf van de hond wordt ingetrokken.
Als het lijkt alsof je hand van het lichaam wordt weg geduwd is dat chakra weer in balans en kun je aan het volgende gaan werken
Soms voel je meer boven het ene chakra dan bij het andere. Heb geduld deze gevoeligheid ontwikkelen kan jaren duren.
In de loop van de tijd zal je merken dat jouw hond er baat bij heeft en er zelfs om komt vragen. Je kunt op deze manier wekelijks een healing geven, of, als de hond ziek of gewond is elk uur.

Houding veel gebruikt

– je handen boven verscheidene chakra’s tegelijk uitspreiden is ook mogelijk, omdat hondenlichamen niet zo groot zijn.
Op deze foto worden drie chakra’s behandeld.
De vingers van de linkerhand liggen op het wortelchakra en de onderkant van de hand ligt op het heiligbeen chakra.
De rechterhand wordt op de zonnenvlecht gehouden.
Dit is een houding wat veel honden fijn vinden.
Het is vooral goed op hier healing te geven voor de rug, heupen en achterpoten, lever, nieren, darmen en maag. Bij honden die het niet prettig vinden in de buurt van hun kop te worden aangeraakt, maar problemen hebben in hun nek of kop. Kun je healing via het heiligbeenchakra naar het hoofd sturen.

Houding veel gebruikt
Het sleutelchakra is de belangrijkste toegang op het hele chakra systeem weer in balans te brengen. Op de foto ligt de rechterhand op dat gebied. Dit chakra is ook de sprituele toegangsweg van de mens naar het energieveld van de hond en kan emotionele blokkades opheffen.
Door dit chakra kunnen we ook contact krijgen met de helende energie van de hond die naar ons wordt verzonden.