21 oktober 2022

Geboorte getal van jouw pup

Het geboortegetal van jouw pup zegt iets over de pup zijn persoonlijkheid, karakter om wie jouw pup is en hoe hij/zij reageert. Natuurlijk is je pup nog in ontwikkeling en is dit nog geen duidelijk beeld. Doormiddel van deze informatie kun je jouw puppy beter begeleiden en begrijpen.

Tel de cijfers van de geboortedatum bij elkaar op en tel de losse cijfers net zo lang door tot je 1 getal over houd.

Voorbeeld: 4 mei 2002

4+5+2+2=13

Geboortegetal 3+1=4

Nummer:1 Leider

Enen zijn levendig en vastberaden, zijn vaak dominant in het gedrag en nemen zelden dingen aan van andere.  Het ontwikkelen van zelfvertrouwen staat in hun leven centraal.

Ze hebben meer een eigen willetje. Duidelijkheid tegenover deze hond is wel belangrijk, maar heb veel geduld want deze heeft een sterke eigen wil. Het zijn goede beschermers.

Ze zijn erg onafhankelijk, knuffelen doen ze alleen graag als het hun uitkomt. Energie heeft een één hond genoeg.

Nummer 2: Samenwerker, helpers

Gevoelig en intuitief is de 2. Jouw hond staat altijd voor je klaar.
Knuffelen doen deze honden wel graag, ze zijn graag in gezelschap en kunnen dan ook moeilijk alleen zijn. Ze zijn over het algemeen vrij rustig, kunnen wat verlegen zijn of een beetje terug getrokken naar vreemde.
Het zijn gevoelige honden die graag goed verzorgd worden. Deze honden houden ook graag van water.

De omgeving waar deze hond woont moet dan ook rustig aanvoelen, harmonie is erg belangrijk. Bij teveel drukte willen ze zich dan ook eerder terug trekken naar een rustige omgeving.

Deze honden hebben wel behoefte aan bevestiging. Deze honden zijn erg aanhankelijk. Dit kan problemen geven.
Ze kunnen ook wat minder geduld hebben.

Nummer 3: Sociaal, gevoelig en bescheiden

Deze honden zijn erg sociaal, ze houden ervan samen op pad te gaan. Ze kunnen over het algemeen ook goed samen met andere honden en mensen opschieten. Spelen is een grote hobby, dit willen ze het liefst de hele dag doen naast de eeuwige knuffels.

Wel zijn deze honden snel afgeleid, en springen snel van de hak op de tak en laten geregeld van zich horen. Kunnen veel om aandacht vragen zowel in positieve als in negatieve zin.

Deze honden hebben veel energie en vinden het lastig zich te focussen.

Nummer 4: gedisciplineerd, harde werker

Structuur en routine zullen deze dieren fijn vinden en ook nodig hebben. Ze zijn erg gehecht aan regelmaat en niet dol op veranderingen. Liefst hebben ze hun eten en wandelingen op vaste tijdstippen, zodat ze weten wat er komen gaat.

Een hond met nummer 4 hecht zich vaak maar aan 1 of 2 personen, hieraan zullen ze zich ook compleet toewijden en soms zelfs ook opeisen. Zorg hiervoor dat je duidelijk bent naar de hond toe. Naar sommige buitenstaanders kunnen ze vel op reageren, dit is om hun huis te beschermen omdat die niet goed voelt voor de hond. Intuitief kunnen deze honden sterk zijn.

Dit zijn harde werkers, afhankelijk van het ras en karakter wat hun zien als werk.

Nummer 5: levensgenieter

Vrijheid is helemaal hun ding, ze zitten niet graag opgesloten. Ze zoeken regelmatig de grenzen op. Gaan graag naar buiten, maar moeten dan wel iets te doen hebben, spelen wandelen. Ze zijn heel nieuwsgierig en willen meer van de wereld zien. Het zijn intelligente en sociale honden, die het liefst altijd gezelschap hebben van een dier of persoon. Onderneem regelmatig iets met deze honden anders gaan ze zich snel vervelen.
Ze zijn vaak wat rusteloos.

Nummer 6: harmonieus

Zessen zijn hele loyale honden, die erg behoefte hebben aan rust en harmonie.
Ze laten zich graag verwennen, zijn dan ook knuffeliger dan andere honden.
Ze kunnen dan wel besluiteloos zijn en jaloers.
Ze zijn ook sneller onzeker, werken aan het vertrouwen is belangrijk voor 6en.
Deze honden houden niet van ruzie of een bedrukte sfeer. Dit zijn zeer slimme honden, ze voelen ook sterk de stemming aan in huis of van een persoon.

Nummer 7: Denker

Deze honden kunnen wat afstandelijk over komen, vinden niet altijd andere honden even leuk.
Ze lijken soms ongevoelig.
Ze voelen zich wel diep verbonden met degene die ze verzorgt. Het zijn zeer intelligente honden.
Van tijd tot tijd hebben ze even de behoefte om even niks te doen ze trekken zich terug om alleen te willen zijn.
De ruimte die ze willen proberen ze op te eisen, dat kan ook jou bed zijn. Ze zijn soms stiekem en kunnen bezitterig zijn, sta dus sterk in je schoenen en geef je grenzen aan.

Deze honden krijgen energie van mogen helpen.

Nummer 8: werkers

Deze honden zijn erg gedreven, ze gaan recht op hun doel af, ze hebben ontzettend veel energie, ze kunnen uren lang erg actief zijn. Willen graag de leiding hebben. Willen het middelpunt zijn en zullen dit ook kunnen opeisen. Ze willen wel gewaardeerd worden voor het werk dat ze hebben gedaan.

Nummer 9: kan bijna met iedereen omgaan en willen graag samenwerken

De hond met het nummer 9 zijn erg gevoelig. Ze voelen haar fijn aan hoe het met je gaat en of je blij of verdrietig bent. Heb je verdriet dan kan deze hond de hele tijd om je heen hangen om je te troosten. Het zijn zachtaardige honden, ze hebben vriendelijke behandeling nodig. Ze kunnen erg slecht tegen harde geluiden of dwingende taal ondat ze zich erg afstemmen op je woorden en gevoelens.

De 9 honden hebben meer geduld en zijn erg gericht op harmonie. Onrust in het gezin nemen ze dan ook erg zwaar.
Ze kunnen koppig en besluiteloos zijn.