23 juli 2022

Heather

Heather honden willen graag in het middelpunt van de belangstelling staan. Ze hebben het nodig om veel publiek om zich heen te hebben en maken dit doormiddel van blaffen of ander gedrag duidelijk dat ze aanwezig zijn. Als een groepje honden of mensen in hun omgeving het af laat weten of mensen, zoeken ze nieuwe slachtoffers voor hun opdringerige gedrag. Het is voor andere bijna onmogelijk om aan de hond te ontsnappen. Als ze een stapje achteruit doen komt een heather hond juist een stapje dichterbij. Ze staan vaak te dicht bij andere, zodat je wel aandacht moet geven of je dat wilt of niet. Vaak hebben ze van hun moeder te weinig aandacht gekregen of zijn ze te vroeg gespeend.
Als de hond het gedrag niet meer kan uiten voelt het zich eenzaam. Ze kunnen er niet tegen lang alleen te zijn. Het vreemde van heather honden is dat het niet uitmaakt wie er naar hun luistert. Ze hebben geen voorkeur voor een bepaald persoon, als het maar aandacht is. Chicory honden daarentegen richten zich vaak op één persoon.
Mensen die voortdurend in de omgeving van een heather hond verkeren kunnen zich alleen maar afschermen door afstand te nemen en bot te reageren. Ze willen graag in de smaak vallen en vrienden maken. Echter wordt dit teveel afgedwongen en bereikt hij het tegenovergestelde