23 juli 2022

Honey suckle

In Onbalans

Nostalgie, heimwee, spijt, leven in het verleden, geen perspectief zien in de toekomst.

In balans

Leven in het heden, toekomstgericht met verleden als basis.

Kenmerken van een Honeysuckle onbalans

  • Leeft in het verleden, heimwee.
  • Vonk is eruit, triestheid.
  • Blijft doen wat er gevraagd wordt maar niet met normale aandacht en energie.
  • Onoplettend, niet aanwezig.
  • Blijft te lang in rouwproces.
  • Gaat geen werkelijke band aan met nieuwe situatie, omgeving, mensen en dieren.

Honeysuckle hoort bij uitstek bij een vriendelijk, sympathiek, gevoelvol dier, dat gevoelig is voor gebeurtenissen uit het verleden. Alle situaties die de hond pijn hebben gedaan zal het onthouden. Om aan die gevoelens te ontkomen heeft het de neiging om steeds weg te dromen.
Daardoor geeft de hond geen kans om te helen en nieuwe prettige ervaringen op te doen.

De hond heeft tijdens vakantie al snel last van heimwee, maar kan er ook niet tegen thuis alleen achter te moeten blijven, zelfs niet wanneer iemand op de hond past.
Daarom is honeysuckle ook de remedie voor honden die beschadigd het asiel verlaten. Maar wanneer je de hond voor een paar dagen ergens laat logeren kan honeysuckle  ook wonderen doen om de hond aan de  tijdelijke verandering te laten wennen.

Honeysuckle helpt de hond weer terug te komen in het hier en nu. De hond krijgt weer belangstelling voor de toekomst en is niet meer zo verstrooid aanwezig. Daarnaast krijgt het weer aandacht van de mensen en dieren om zich heen.

Dieren met een Honeysuckle onbalans zijn verdrietig en afwezig, ze hebben heimwee naar een maatje of een fijn thuis uit het verleden. 

Ze kunnen zich niet goed aanpassen naar de nieuwe situatie en blijven hangen in het verleden. Dit komt voor bij dieren die bijvoorbeeld hun mens of een maatje zijn verloren, jonge dieren die bij hun moeder zijn weggehaald of bij de betreffende moeders. Ook een fijne remedie bij dieren die herplaatst zijn (of zullen worden). Het kunnen ook dieren zijn die in een trauma/angst uit het verleden blijven hangen.