23 juli 2022

Hornbeam

Vermoeidheid en mentale uitputting kenmerkt de hornbeam-hond. De Hornbeam heeft het gevoel over onvoldoende kracht te beschikken. Deze vermoeidheid zit echter meer in het hoofd dan in het lichaam. De hond maakt soms dan ook een vermoeide en lustloze indruk, iets dat in een enkelgeval chronisch wordt.
Gebeurt er iets dat de hond leuk vindt, dan zie je het meteen opfleuren. Hornbeam- honden hebben de neiging om zich te vervelen, dus is het goed om hen te stimuleren met leuke en interessante zaken. Daardoor behoud de hond belangstelling voor de mensen en dieren in zijn omgeving.

Hornbeam is een goede remedie voor honden die een tijdje ziek zijn geweest en daardoor apatisch zijn geworden. Het middel zorgt ervoor dat de hond weer gestimuleerd wordt beter te worden en aan te sterken. Is dat proces eenmaal in gang gezet dan zie je dat de hond er steeds beter aan toe is. Het is belangrijk dat de hond voldoende impulsen krijgt, omdat anders de kans bestaat dat het verbeteringsproces weer inzakt. Ook dient erop gelet te worden dat de hond in een goede lichaamelijke conditie blijft, want ook dit is in het belang van een goede geestelijke toestand te bewaren.