23 juli 2022

Hornbeam

In Onbalans

Het ‘maandagmorgen’ gevoel, talmen, uitstellen, lusteloos voelen, geestelijke moeheid, futloos.

In balans

Weer op gang komen, energie, neemt initiatief, aanpakken.

Hornbeam

Haagbeuk – Carpinus betulus – Hornbeam

Onzekerheid / Ken uzelf

In Onbalans

Het ‘maandagmorgen’ gevoel, talmen, uitstellen, lusteloos voelen, geestelijke moeheid, futloos.

In balans

Weer op gang komen, energie, neemt initiatief, aanpakken.

Een dier met Hornbeam tekort heeft geen zin om te werken, wandelen of zijn taak te doen. Het is verder een enthousiast dier maar als hij aan het werk moet, is hij moe en futloos. Het is geen onwil of aanstellerij, het dier voelt zich ook echt uitgeput. Zijn lichaam zegt op dat moment dat de energie op is en het dier reageert daarop. 

Maar als je nou iets nieuws doet of in een andere omgeving bent, of iemand anders gaat ermee aan de slag. Dan is er niets meer aan de hand. 

Het dier ervaart te weinig afwisseling, een te eenzijdige belasting en raakt in een sleur. Dit wordt ook steeds erger als er niets veranderd.

Kenmerken van een hond met Hornbeam onbalans

  • Heeft geen zin behalve in zijn eigen dingen of in dingen die nooit mogen.
  • Lijkt wel aan jou te liggen, met vreemden is hij wel enthousiast.
  • Werk of prestatie zorgen voor een lusteloos dier.
  • Er is fysiek geen oorzaak.
  • sloft tijdens werk of wandeling, is niet voorwaarts.
  • Nieuwe omgeving, nieuwe dingen of andere dingen dan anders laten ineens een heel ander dier zien.
  • Vakantie en afwisseling helpen.

Vermoeidheid en mentale uitputting kenmerkt de hornbeam-hond. De Hornbeam heeft het gevoel over onvoldoende kracht te beschikken. Deze vermoeidheid zit echter meer in het hoofd dan in het lichaam. De hond maakt soms dan ook een vermoeide en lustloze indruk, iets dat in een enkelgeval chronisch wordt.
Gebeurt er iets dat de hond leuk vindt, dan zie je het meteen opfleuren. Hornbeam- honden hebben de neiging om zich te vervelen, dus is het goed om hen te stimuleren met leuke en interessante zaken. Daardoor behoud de hond belangstelling voor de mensen en dieren in zijn omgeving.

Hornbeam is een goede remedie voor honden die een tijdje ziek zijn geweest en daardoor apatisch zijn geworden. Het middel zorgt ervoor dat de hond weer gestimuleerd wordt beter te worden en aan te sterken. Is dat proces eenmaal in gang gezet dan zie je dat de hond er steeds beter aan toe is. Het is belangrijk dat de hond voldoende impulsen krijgt, omdat anders de kans bestaat dat het verbeteringsproces weer inzakt. Ook dient erop gelet te worden dat de hond in een goede lichaamelijke conditie blijft, want ook dit is in het belang van een goede geestelijke toestand te bewaren.