26 januari 2023

Houttype eigenaar

Houttype eigenaars zijn mensen die houden van bewegen. Sporten en lange wandelingen voor of na het werk.

Het liefst gaan ze af en toe een weekend weg om lange wandelingen te maken met de hond. Ze zijn ondernemend, recht door zee, moedig en niet snel bang, ze mogen oppassen dat ze de lat niet te hoog leggen voor hun hond.

Op zich past bij deze eigenaar een houttype hond omdat deze ook van bewegen en actie houdt. Maar daar ligt ook de valkuil, omdat ze dan snel over hun eigen grenzen gaan en dat kan leiden aan eventuele blessures.

Wanneer de houttype eigenaar uit balans is heeft deze een kort lontje. Is snel boos of geïrriteerd en kan moeilijk stil zitten. Ben jij een houttype en heb je een houttype hond dan zal de hond met zijn eigen houtenergie op jouw reageren. Er ontstaat een onplezierige en gestresste relatie waardoor de hond naar andere honden of mensen kan uitvallen. Een houttype eigenaar kan niet goed met water- en vuurtypes overweg. Het begrio voor de angst is minder aanwezig en ze snappen niet waarom de hond niet wil werken. Hij heeft weinig geduld met ze. Een aarde of metaal type hond past al beter, alhoewel een aarde tyoe rond zijn 2de, 3de jaar minder wilt lopen.