23 juli 2022

Impatiens

Impatiens is de remedie voor ongeduldige honden. Het zijn vaak geprikkelde, innerlijk gespannen honden. In wie veel mensen zichzelf herkennen. De naam van de remedie zegt al eigenlijk alles. Impatiens, ongeduld.
Ze begrijpen iets nieuws vaak heel snel. Impatiens honden worden nerveus van het gestuntel van andere dieren of mensen. Deze bloesem hoort bij de groep alleen voelen en de impatiens hond komt gemakkelijk alleen te staan met zijn karakter. Ze kunnen zich arrgogant gedragen, bot en weinig tactvol. Ze willen het liefst alleen zijn om in hun eigen tempo een opdracht uit te voeren.
Ze verbruiken hun energie zeer snel en grondig en kunnen daardoor in hun leven opgebrand zijn.
Het orgaan wat vaak van zich laat horen is de maag. Ze verteren doodeenvoudig de trage gang van zake niet en ergeren zich daaraan. Dat uit onvrede het maagslijmvlies aangetast raakt en hierdoor pijnklachten of zelfs een maagzweer ontstaan. De spijsvertering is daardoor vaak niet in staat het werk naar behoren uit te voeren. Ook de spieren doen geregeld pijn als gevolg van verkramping.
Een positief impatiens hond is geduldig, rustig heeft een sympatieke uitstraling en is niet meer zo overrompeld. Ze kunnen zich goed aanpassen aan andere omstandigheden, zonder zelf gehaast en geïrriteerd te raken. Ze hebben zelf nog wel een hoger tempo als de meeste om zich heen. Maar het voor hun niet meer ondraaglijk om in hun omgeving te vertoeven.