26 juli 2022

Introductie massage

Wat doet massage met de hond.

Doormiddel van een massage komen er verschillende stoffen vrij zoals oxytocine, ook wel het bindingshormoon genoemd. Hierdoor komt de hond met jou in verbinding en ook in verbinding met zichzelf. Daarnaast maakt de hond het hormoon serotonine aan deze is belangrijk voor de stemming( kalmte, tevredenheid) slaap, emoties  honger en de verwerking van de pijn prikkels. De stoffen komen vrij bij degene die aangeraakt wordt ( de hond) als bij degene die de aanraking geeft.


Daarnaast is gebleken dat honden slechts 10% van alle beschikbare hersencellen gebruiken. Op het moment dat er een massage wordt gegeven, worden nog niet gebruikte hersencellen geactiveerd. Bij een energetische massage worden zowel de linker- als de rechter hersenhelft geactiveert.
Waarbij de linkerkant staat voor logisch denken.
Rechterkant staat voor intuitie en gevoel. Hierdoor leert de hond nieuwe bewegings- en gedrags mogelijkheden aan.

Dus als we doormiddel van aanraking ervoor kunnen zorgen dat de stemming veranderd en de hond in verbinding komt met ons en met zich zelf gun jij je hond en jezelf toch ook dit momentje.

[  ] Drukke honden worden rustiger
[  ] Angstige honden kunnen zich beter gaan voelen
[  ] Honden vallen eerder in slaap
[  ] Kunnen het gebruiken bij socislisatie
[  ] Kalmte bewaren tijdens de wandeling, voorkomen dat de hond gaat trekken
[  ] Steun geven in lastige situaties
[  ] Stress sneller laten afnemen
[  ] Dat de hond ook naar jou toe komt voor rust en niet alleen voor actie
[  ] Heerlijk moment voor jullie samen

Zomaar de hond pakken en gaan masseren gaat niet werken. Hier zullen de meeste honden geen fijne ervaring aan overhouden. Beste moment om te beginnen met masseren is als je ziet dat de hond rustig wilt gaan liggen nodig dan de hond uit bij je te komen of ga rustig bij de hond zitten of als de hond vrijwillig bij je komt.