23 oktober 2022

Je pup leren op zijn spullen te kauwen

Je pup heeft behoefte aan 2 soorten voorwerpen:


1.Speeltjes
Het is goed om verschillende speeltjes ter beschikking van je pup te stellen. Je voorziet best speeltjes, bestaande uit verschillende materialen, zoals knuffels, rubberen voorwerpen en trektouwtjes. Zo kan je pup zelf kiezen waarmee hij wil spelen. Nodig je pup zelf geregeld uit om met de speeltjes te spelen. Speel samen met de speeltjes. Daardoor zal je de speeltjes opwaarderen waardoor je pup er ook zelf mee zal spelen en andere voorwerpen, waar je liever niet wil dat je pup op kauwt, zal laten linksliggen. Mocht je merken dat je pup toch een verboden voorwerp wil nemen, coach hem dan onmiddellijk naar één van zijn speeltjes. Zodat de pup er zelf naartoe gaat.Uiteraard is het belangrijk om geen waardevolle voorwerpen in de buurt van je pup te laten rondslingeren op momenten dat je geen toezicht kunt houden.

2.Kauwmateriaal
Pups willen kauwen. Om te voorkomen dat je pup op je schoenen, aan tapijten en meubels gaat kauwen, kan je best voldoende kauwmateriaal voorzien. Je kunt natuurlijk kauwmateriaal kopen of surrogaat kauwspeeltjes voorzien. Mijn persoonlijke voorkeur gaat naar natuurlijk kauwmateriaal.
Kauwen werkt zeer goed om je pup te helpen om tot rust te komen wanneer hij wat opgewonden is. Of nog beter, je kunt je pup proactief helpen door hem iets geven om te kauwen en te voorkomen dat hij te opgewonden wordt. Bijvoorbeeld als je bezoek ontvangt.