27 juli 2022

Les 15: Kamille

Kamille.
Deze plant is zeer behulpzaam bij VLOOIEN en SOMBERHEID…….

Het lijkt zo’n teer plantje maar dit kruid heeft ongelooflijk sterke kwaliteiten.
Als middel tegen SOMBERHEID, anti depressivum, ANGST, jeukstillend en als wondgenezend middel.
Kamille bloeit in het voorjaar overal. Je kunt de bloemetjes dus vers plukken maar wanneer niet op schone grond te vinden kun je ook gedroogde kamillebloesem kopen, liefst biologisch.
Als je hond wat sombertjes is of zelfs angstig kun je hem kamillethee te drinken geven. Begin met een slap gezette thee en zet de afgekoelde thee naast zijn drinkbak. Hij kan dan zelf kiezen of dit goed voor hem is. Wanneer hij het drinkt kun je sterkere thee gaan zetten. Lauw geven is het beste.
Ook voor jezelf is kamillethee een fantastische thee. Kijk maar eens naar de lieflijke en zonnige plant die op soms kurkdroge grond nog kan groeien. Je wordt toch meteen vrolijk van dit plantje. De geur kan je aanspreken of niet maar is heel sterk anti SOMBERHEID.

Kamillethee kun je ook gebruiken wanneer de hond jeuk heeft. het mag zelfs op open wonden. Sterker nog, een wond uitspoelen met kamillethee is sterk ontstekingsremmend en bevordert het herstel. Zorg wel dat de wond kan drogen.
En last but not least, VLOOIEN haten kamille. Leg bosjes verse of gedroogde kamille neer in huis en vlakbij of onder zijn ligplek. Ook hier even kijken of de hond dit wel aangenaam vind want als hij vervolgens elders gaat liggen verdrijf je niet alleen de vlooien maar ook je hond.