27 juli 2022

voeding en gezondheid

Voeding en gezondheid

Voeding is informatie

Alles wat bij een hond naar binnen gaat bevat informatie.  Informatie die in alle cellen van het lichaam doordringt. Het lichaam wordt niet alleen gevoed en van energie voorzien maar voeding bepaalt ook hoe een hond zich voelt, gedraagt en heeft enorme invloed op zijn totale gezondheid.

Wanneer een hond voedsel tot zich neemt wordt gelijk het immuunsysteem geactiveerd.  Wanneer dit voedsel verhit is geweest ( brok) zie je een toegevoegde activatie van het immuunsysteem. Het voedsel wordt als lichaamsvreemd beschouwd.
Concreet betekent dit dat het immuunsysteem overactief kan raken. Het immuunsysteem reageert nauwelijks wanneer dit voedsel rauw is.

Voeding zoals brokken, blikvoer of vlees wat gekookt is heeft nog meer nadelen:
– Verhitting heeft een negatief effect op alle voedingsstoffen en goed om te weten hoog verhit voedsel wordt carcinogeen ( kankerverwekkend)
– Het hoofdbestanddeel van brokken is meestal een zetmeel bron. Zoals granen, soja, rijst, mais, aardappelen. Zetmelen hebben een negatief effect op de bloedsuiker spiegel. Soja is geen nutige voedingsstof maar een schadelijke. Soja breekt testosteron af en heeft een negatief effect op de totale hormoonhuishouding en niet te vergeten op de werking van de schildklier.