27 januari 2023

Metaaltype eigenaar

Metaaltype mensen zijn koele, no-nonsens, die houden van routine en regelmaat. Ze zijn evenwichtig en dit maakt ze relatief vlak in hun emoties. Ze kunnen zeer geconcentreerd hun werk doen en willen dat ook graag goed doen. Ze houden van overzicht, orde.

Met hun hond bezig zijn moet vaak een duidelijk doel hebben, ze willen weten waarom ze iets doen. Ze maken graag lange wandelingen en tochten en plannen dit van tevoren grondig.

Metaaltypes houden van rust en regelmaat. Ze gaan als het kan op dezelfde tijden wandelen en meestal lopen ze alleen en anders in elk geval niet met teveel mensen om zich heen.

Wanneer het metaal uit balans is, zullen ze zich wat meer terug trekken en contact met andere proberen te vermijden.

Metaaleigenaar met metaalhond is een prima combinatie. Ze snappen elkaar en hebben beide rust, orde en structuur nodig. Alleen met een vuurtype kan een metaal eigenaar wat moeite hebben. De drukte en uitbundigheid is al snel teveel voor het rustige metaal. Op dat moment moet je oppassen dat je je als eigenaar niet teveel gaat afsluiten van de hond. Wellicht wanneer de vuurtype hond wat ouder en rustiger, kan dat een goed combinatie zijn.

Verder kan een metaaltype goed met andere elementtypen overweg. Een metaal eigenaar is een goede, gestructureerde leider voor een houttype, maar toch moet de eigenaar stevig in zijn schoenen staan. Voor zowel een aarde- als waterhond is deze eigenaar zeer geschikt, juist vanwege zijn rust, gestructureerdheid en omdat ze emotioneel zeer stabiel zijn. Dat brengt duidelijkheid en een gevoel van veiligheid, vooral belangrijk voor de watertype hond.

Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg heb je dat motto dan heb je een sterk metaalelement.