10 september 2022

Oliën en honden

Wat is een essentiële olie

Een essentiële olie is een zeer geconsentreerde vloeistof dat niet met water mengt. Het bevat stoffen die van planten worden gewonnen uit bladeren, bloemen, schors, wortels, vruchten of alleen de schil, hars.

Hoe kun je werken met essentiële oliën bij honden.

De oliën kunnen op verschillende niveaus hun werk doen. Zowel op fysiek, cognitief, emotioneel als spiritueel. Iedere olie heeft zijn eigen kwaliteiten en eigenschappen op diverse niveaus. Dit is mede de reden dan oliën zo goed en zo snel werken bij honden. Honden leven meer in het hier en nu. Ze beredeneren niet. Staan veel meer open voor de trillingsfrequentie en energieën. Iedere olie heeft zijn eigen trillingsfrequentie.

Hoe gebruik je essentiële oliën

Heb geen haast en dwing de hond niet. Honden zijn gevoeliger dan mensen. Denk aan geuren( betere neus) 60× beter dan de mens en beter gehoor en het instinct is meer aanwezig. Hierdoor is hun energieveld 10x groter dan bij de mens. Begin liever voorzichtig met een hogere verdunning en bouw het dan op. Observeer de hond goed, honden laten snel zien hoe ze reageren op een olie, zowel positief als negatief. In een volgende les gaan we hier dieper op in.

Realiseer je dat het aanbrengen van olie op je eigen huid ook een therapeutische werking heeft op de hond in je nabije omgeving. Hier kan je gebruik van maken. De verdunde olie op eigen handen aanbrengen, te verspreiden met de klok mee over je handen, en dan de hond zachtjes aaien is ook een methode om een olie aan te brengen.

Let op als er vogels of katten in huis zijn niet alle oliën zijn veilig voor hun.

Belangrijk, lees de label van de olie

  • Kijk uit voor geur olie, parfum olie
  • Zoek de term ” pure essentiele olie ( echter is dit geen beschermde naam)
  • De botanische namen ( latijnse) moeten vermeld worden.
  • Het flesje moet van donker gekleurd glas zijn
  • Wees op je hoede bij goedkope prijzen