23 oktober 2020

Puppy cursus

Geen methodes wel kijken naar het individu en vandaaruit samen groeien en leren daar gaat het om bij de puppycursus van Hondenschool “Horen, zien en ruiken”

Het is ieder moment mogelijk om te starten met een puppycursus 7 dagen per week. Er zijn geen wachtlijsten op het moment.

Ik leer jou kijken wat de pup nodig heeft en hoe deze zich kan ontwikkelen in het tempo wat bij de pup past. Er wordt gekeken vanuit het perspectief van de hond en wat bij jullie past en in jullie situatie past.

De lessen vinden niet plaats op een trainingsveld we gaan ervaren en beleven in de praktijk. De pup leert allerdaagse vaardigheden zoals wachten, hierkomen, vertrouwen ontwikkelen, sociale interacties met andere dieren en mensen. Er is alle ruimte om vragen te stellen.

Methode:

Als hondenschool maak ik geen gebruik van methodes maar kijk naar het individu. (Iedere hond en ieder mens is anders) 

Ik laat jouw ervaren hoe je een begeleider wordt voor jouw pup die oog heeft voor de behoeftes en bewust zijn van het gedrag van de pup en hoe te handelen. De puppycursus is geen standaard gehoorzaamheids training er wordt amper gebruik gemaakt van beloningen. 

Het is de meest ontspannende manier van lessen volgen samen met jouw pup. Iedere les maken we er een gezellige ontspannen leerzame setting van zodat jullie het meeste uit de les halen.

Samen ervaren en beleven daar gaat het om bij de puppycursus van horen, zien en ruiken.

 

Samen leven met een hond vanuit verbinding is vele male mooier als een samenleven met een hond vanuit gehoorzaamheid.

Over mij:

 

Ik ben Cindy 37 jaar en altijd honden gehad. Nu leef ik samen met Nemo en Oliver allebei adoptie honden waar ik veel van heb mogen leren en ervaren samen in Meijel. De honden waarmee ik heb geleefd zijn mijn grootste inspiratie geweest hoe ik mijn hondenschool heb ingericht. 

Werkwijze:

De lessen zijn voornamelijk individueel en persoonlijk afgestemd op jou en de pup wel is er een mogelijkheid om één les of lessen te koppelen met een andere pup om samen ervaringen op te doen of we maken er een gezellige belevenis wandeling van. Zo blijft de kwaliteit en kijken na het individu voorop staan. Tijdens de praktijklessen doen jullie veel ervaringen op met zowel andere mensen, honden en paarden. 

Iedereen vanuit het gezin mag en kan mee doen.

 

Lees hier mijn antwoorden op de 10 meest gestelde vragen over puppy’s. 

Pakket of losse lessen

intake les

We starten de puppycursus met een losse intake en de online cursus betere communicatie met jouw hond. Waar je gelijk waardevolle tips uit kan halen die gelijk toepasbaar zijn.

Pakket 6 weken

 • Dit pakket bevat 3 individuele sessies in Meijel of in Panningen, verspreid over 6 weken. (Het is ook mogelijk om op locatie te komen)
 • De sessies duren 50 minuten 
 • Inclusief online cursus deel 1 
 • Eventueel  gekoppeld met lessen of wandelingetje samen met andere pups. Deze zijn ook los bij te boeken.

pakket 12 weken

 • Dit pakket bevat 6 individuele sessies in Meijel of panningen ( mogelijkheid om op locatie te komen) verspreid over 12 weken
 • De sessies duren 50 minuten 
 • Inclusief online cursus deel 1 gedrag en emoties 
 • Tussen de lessen door advies per telefoon of email zonder meerprijs
 • Eventueel gekoppeld met lessen of wandelingetje samen met andere pups. Deze zijn ook los bij te boeken

Losse lessen

De losse lessen duren 50 minuten in plaats van of als vervolg op een pakket.

Zoek en speur lesjes

Met pups van 12 weken oud de bossen in om zoek en speur activiteiten te doen of in huis met huis, tuin en keuken materiaal.

 Leuk om te koppelen aan een pakket of als losse les.

kind- pup les

Deze les is bedoeld voor om kind en pup leuk en leerzaam met elkaar te laten opgroeien. 

 

Prijzen

Aan individuele lessen hangt, logischerwijs, een ander prijskaartje dan groepslessen. Je betaalt wat meer, maar krijgt er nog veel meer voor terug. 

 

 • Telefonische intake (15 minuten): gratis
 • Telefonische intake en de online cursus beter communiceren met jouw hond: (35,- euro)
 • Intake les  ( 1 uur) en de online cursus betere communicatie met jouw hond (50,-)
 • Pakket 6 weken  (3 lessen van 50 minuten): 135 euro 
 • pakket 12 weken ( 6 lessen van 50 minuten 225 euro 
 • Losse les of enkele vragen ( vanaf 45 euro) zie hulp bij uw hond
 • Telefonisch contact ( 17,50 euro per 35 minuten
 • zoek en speur lesje ( 40 euro voor losse les van 45 minuten of pakket van 5 lessen 175 euro. 
 • kind-pup lesje ( 40 euro voor 50 minuten)
 • voeding advies inclusief digitale informatie ( 30 tot 45 minuten 17,50 euro)

De lessen worden gegeven in Meijel of Panningen op locatie komen kan ook dan komen er reiskosten van 35 ct/km bij. 

 

Puppy cursus in de praktijk

Klik hieronder op contact voor meer informatie of jullie aan te melden

Contact

https://horenzienenruiken.nl/#contact

 

Ervaringen van anderen

Eerst begonnen met mijn pup Snuit bij een andere hondenschool met traditionele groepslessen. Omdat ik dacht dat dit de enige juiste manier was om je pup te socialiseren. De lessen waren echter totaal ongeschikt voor hem. Aan de ene kant verveelde hij zich door het steeds wachten op anderen en aan de andere kant raakte hij overprikkeld door alle verschillende pups en eigenaren. Halverwege ben ik met de lessen gestopt en overgestapt naar Cindy. Bij Cindy kregen wij precies die aandacht en handvatten die Snuit nodig had. Cindy voelt honden op alle niveaus geweldig aan waardoor ik Snuit beter ben leren begrijpen en ik hem goed kan ondersteunen in zijn verdere ontwikkeling. Wil je het beste voor je pup? Ga dan naar Hondenschool Horen, Zien en Ruiken!” (Heleen Bos, Venlo) 

“Samen met onze pup een hoop lessen gevolgd, alles was 1 op 1 en aangepast aan wat wij en de pup nodig hadden. We hebben geleerd te kijken en luisteren naar onze hond: wat heeft ze nodig, hoe zit haar karakter in elkaar etc. Cindy gaat het gesprek met je aan en luistert naar je observaties, vragen en knelpunten. Via tips en theorie legt ze zaken helder uit en helpt je verder op weg. Onze hond was/is onzeker en heeft moeite om te gaan met prikkels. Dmv speuroefeningen vergroten we samen met Cindy het zelfvertrouwen. Dmv massages laten we de hond ontspannen en prikkels verwerken, iets wat ze nog steeds erg fijn vindt. Omgaan met prikkels blijft voor haar een uitdaging, maar het gaat steeds beter. Cindy stuurt regelmatig documenten met theorie door en ze is vrijwel altijd bereikbaar voor vragen etc. Hierdoor kregen wij het gevoel dat we echt begeleid werden door een betrokken trainster. Wil je je hond beter leren kennen, tegemoetkomen aan zijn/haar behoeften en een band opbouwen? Neem dan zeker lessen bij Cindy!” (Lisanne Peeters, Venray)

“Hele fijne hondenschool, ideaal dat je zo kan instromen. En een goede les methode. Mijn hondje vindt het geweldig om zo te kunnen leren. Elke les is leuk ingedeeld, elke keer wat anders.” (Sabrina Peeters, Milheeze)

“4 jaar geleden zijn wij in contact gekomen met Cindy en haar hondenschool. Wij waren op zoek naar een hondenschool die de tijd en aandacht had voor Bagus. We wilden niet in een groep gegooid worden maar echt een op een les krijgen. Nooit spijt gehad van deze keuze. Samen hebben we veel geleerd. Niks was teveel. Ik kan iedereen Cindy en haar hondenschool aanbevelen. Iemand met zoveel liefde en passie voor de hond…” (Rowena Kroon-Dikhoff, Blerick)

“Leuke lessen met een instructeur die verstand van zaken heeft. Het welzijn van de hond staat voorop waardoor je hond leert dat het geweldig leuk is om met je en voor je te werken. Blije hond en blije baas!” (Francoise Jansen, Gennep)

“Fijne hondenschool. Lekker privéles met niet alleen aandacht voor je hond maar zeker ook voor jou. Met Balou op les geweest. Heel veel geleerd. Ook leuk zijn de wandelingen door het bos.” (Mariska Ottenvanger, Liessel)

Puppycursus en wandeling

 

Contact

Bent u op zoek naar een hondenschool en puppycursus in Limburg of ZO Brabant?

Bel of app dan naar 06-51990363 of stuur een mail. Ik zie uit naar uw bericht!