21 oktober 2022

Sterrenbeeld van jouw pup.

Net als mensen heeft een hond ook een sterrenbeeld het zonteken. Astrologie gaat nog een stukje verder dan alleen het sterrenbeeld maar dat gaat voor hier te ver. Wellicht herken je enkele punten van jouw pup zijn sterrenbeeld.

Ram (21 maart-20 april)

De ram hond barst van energie. Ze zijn initiatiefrijk en zullen niet snel terug deinzen, als ze problemen krijgen met een andere hond. Ze kunnen er niet tegen als ze onterecht bestraft worden, zo kunnen ze hun vertrouwen verliezen.
Ze hebben een consquente opvoeding nodig, ze kunnen erg doordrammen en willen graag de leiding nemen.

Stier (21 april- 20 mei)

Stieren zijn vrij rustig en laten zich niet gauw van de wijs brengen. Ze geven niet snel op. Met vreemde zijn ze wat terughoudend. Ze gaan graag naar buiten, maar liggen liever te luieren dan ze gaan spelen. Ze houden van eten, kunnen dus snel last krijgen van overgewicht. Ze kunnen waaks zijn en hun eten en speeltjes beschermen.

Stierhonden zijn van nature schuw en moeten zich eerst veilig voelen, ze houden ervan genegenheid te tonen maar alleen wanneer ze in de stemming zijn.

De stierhond heeft een rustige en evenwichtige omgeving nodig. Harde geluiden en chaos zullen ze gestrest en van streek maken.

Een stierhond is trouw maar wel koppig, hij wordt niet gauw kwaad.
De hond is gehecht aan spulletjes en speeltjes en heeft vaste gewoontes, het is wel een echte familie hond, dus niet telang alleen laten.

Tweelingen (21 mei-20 juni)

Tweelingen zijn nieuwgierig, vriendelijk en zitten vol energie, ze houden van vrijheid, ze kunnen ook flink blaffen. Tweelingen doen graag waar ze zelf zin in hebben.
Soms moeilijk te doorgronde en wisselende stemmingen.
Tweelingen zijn snelle leerlingen, houden van beweging, heeft een snel humor en is aanhankelijk. Ze kunnen echter ook nerveus zijn, moeilijke eters, gevoelig voor verlatingsangst vanwege hun behoefte met andere samen te zijn.
Zijn speels van aard en vrolijk er is altijd wel drukte om de hond heen en zo niet, dan zorgt de hond er zelf wel voor. Ze kunnen hierdoor sneller blaffen om contact te zoeken.

Kreeft (21 juni-22 juli)

Kreeften kunnen erg gevoelig zijn, vinden het vreselijk om van hun stuk te worden gebracht. Ze houden niet van harde geluiden, lawaai en geschreeuw. Ze kunnen snel geïrriteerd zijn door andere en voelen zich op hun best in een rustige stabiele omgeving.

Ze kunnen moeilijk met veranderingen omgaan, vreemde in huis, onrechtigheid dit kan ervoor zorgen dat ze zich terug trekken voor uren of zelfs dagen. Ze hebben een heel goed geheugen.
Ze zijn wat terughoudend in het contact met vreemde. Ze hebben liever alleen de aandacht en houden er niet snel van andere dieren in huis te hebben.

Kreeften houden ervan bij je te zijn, ze hebben een huiselijke aard.
Het is een hond die liever thuis blijft dan mee op bezoek gaat.
De meeste kreeften hebben constant geruststelling nodig.
Nieuwe plaatsen of nieuwe mensen kunnen ervoor zorgen dat ze moeilijk aarde.
Kreeft honden gaan over het algemeen goed met andere honden, maar liever niet in hun huis.
Ze worden gecontrollleerd door hun eetlust en kunnen sneller aankomen.

Leeuw (23 juli-22augustus)

Leeuwen staan graag in het middenpunt van de belangstelling.  Ze houden van veel complimenten.
Het heeft geen zin om een leeuw te commanderen, ze zijn veel te trots om een bevel te gehoorzamen alleen omdat het luidkeels wordt gegeven. Geef ze juist veel complimenten daar genieten ze volop van.
Deze honden kunnen meer aandacht vragen en hebben meestal een vrolijk humeur. Krijgt de hond geen aandacht op een goede manier dan maar kwaadschiks.
De honden houden ervan om lekker geborsteld te worden. Ze lopen trots rond en lijkt op een vrij rustige hond maar ze houden wel van avontuur. Het zijn geboren leiders die andere honden snel aanvoelen.
Ze houden van kinderen aan gaan ver voor je.
Worden sneller gepest door andere honden  vanwege hun niet agressieve karakter.
Deze honden hebben wel een faalangst en dit zullen ze niet snel laten merken daar zijn ze te tros voor. Uit balans zoeken ze dan ook conflicten op dit doen ze ook uit angst om te falen.

Maagd (23 augustus-22 september)

De honden kunnen uitstekende maatjes zijn, ze voelen goed aan wanneer je niet lekker in je vel zit. Het zijn bescheiden gezellige honden die graag op zich zelf zijn, gereserveerd en niet snel hun gevoelens zullen tonen. Verwacht niet dat deze honden op je af stormen als je thuis komt. Ze brengen graag hele avonden door liggend aan je voeten of met hun kop op je schoot. Ze zijn erg gestelt op regelmaat.

Maagd honden kunnen wat angstig zijn.
Maagden houden van praten en volgen je van de ene plaats naar de andere.
Deze honden doen makkelijk wat er van ze gevraagd wordt.
Kieskeurige honden als het om eten gaat, om de ligplaats deze honden draaien en sleuren dan ook meer met een kussen of deken, ook zijn ze kieskeurig als het gaat om het moment van uitgaan.
Een maagd-hond reageert sterk op voedingsmiddelen, let op wat je ze te eten geeft.

Weegschaal (23 september-22 oktober)

Ze zijn makkelijk in de omgang ze vragen wel veel aandacht.
Weegschaal honden zijn moeilijk te trainen vanwege hun onvermoge om aandacht lang vast te houden.
Hebben een zachte discipline nodig om zich veilig te voelen. Ze voelen stemmingen extra goed aan en hebben een gevoelig karakter.
Deze honden houden van lekker eten( geen moeilijke eters) wel hebben ze onregelmatige eetgewoontes en de neiging alleen te eten als ze willen.
Ze houden van rustige muziek.
Structuur is een must voor een weegschaal hond.
Weegschaal honden hebben behoefte aan een prettige sfeer en is van slag als er spanningen in de omgeving zijn.
Een weegschaal hond heeft meer moeite met eigen keuzes maken.
Ze houden er niet van om alleen gelaten te worden. Zet dan rustige muziek aan ze blijven dan rustiger en ontspannender.

Schorpioen (23 oktober-22 noverber)

Schorpioen honden zijn erg loyaal en nieuwgierig. Wel belangrijk dat je ze op jonge leeftijd goed/ vriendelijk behandeld dat uit zich dan naar trouw toe het hele leven. Zijn ze op jonge leeftijd niet netjes behandeld  dan zou het terug winnen van hun vertrouwen een langzaam en moeilijk proces worden.

Ze hebben eerder de neiging te happen als ze slecht behandeld worden. Deze honden kunnen intimiderend naar andere honden zijn. Ze zullen zich in een gevecht niet snel terug trekken. Ze zitten vol opgekropte energie en hebben veel beweging nodig om dit kwijt te raken.
Schorpioen honden zijn robuust en hebben een sterkte wil. Ze krijgen meestal wat ze willen en hebben veel invloed op andere honden en mensen.
Ze hebben dagelijkse lichaambeweging nodig om stress te verminderen en hebben behoefte aan structuur. Zonder structuur zal de hond profiteren van iedereen en alles waarmee hij in contact komt.
Schorpioenen zijn zeer intuitief en zullen nooit vergeten wanneer ze onrecht wordt aangedaan.
Deze honden komen vaak heel stoer en dapper over en toch zijn ze heel kwetsbaar.
Ze zijn ook vaak goede bewakers van het huis, als je ze in hun hart hebt zullen ze alles voor jou over hebben, hier kunnen ze wel doodmoe van raken let hierop. Ze hebben van tijd tot tijd rust nodig om te herstellen.

Een Schorpioen hond kan goed alleen zijn maar geniet ook van goed gezelschap, vooral van jou. Ze houden ervan zich verzorgd te voelen.

Boogschutter (23 november-21december)

Dit zijn de clowns onder de honden, als ze erg opgewonden raken worden ze erg omstuimig en vergeetachtig. Omdat ze omstuimig zijn hebben ze meer regels nodig, hier gaan ze goed mee om.
Je kan van deze honden een enthousiaste begroeting verwachten bij thuiskomst.
Boogschutterhonden kunnen door andere honden weleens gepest worden.
Ze houden ervan om fysieke gelegenheid te krijgen en voelen ze dat je zijn enige echte liefde bent.
Loyaal zijn boogschutters zeker, waardoor ze ten alle tijden bij je willen zijn, als je niet oppast kan deze eigenschap verlatingsangst worden.
Een boogschuttershond verlangt naar gezelschap en vindt het heerlijk om soms nog een hond in huis te hebben.
Deze honden zijn graag buiten en het liefst los, lekker samen op verkenning gaan.
Als de hond teveel binnen moet blijven wordt deze nerveus en jachtig.
De boogschutter-hond zal niet meteen luisteren want hij maakt het zelf wel uit hoe of wat. Toch kun je ze vertrouwen. Wel is een duidelijke opvoeding en consequent zijn erg belangrijk anders gaat hij zelf beslissingen nemen.
Het zijn vaak hele goede speur of reddingshonden.

Steenbok (22december-21 januari)

Deze honden zijn vaak serieuse  Ze drijven wel vaak hun zin door. Ze willen graag alles perfect doen. Ze kunnen eigenwijs zijn en een grote stijfkop.

Steenbok honden houden ervan om rond te rennen en te bewegen, ze houden over het algemeen van de simpele dingen.
Ze slapen niet zoveel als andere honden.
Ze lijden eerder aan angst in stressvolle situaties.
Steenbokken kunnen niet altijd goed met andere dieren, hier hebben ze langer de tijd voor nodig.
Zijn vaak wat moeilijker te benaderen door vreemde.
Deze honden kunnen opeens laten blijken gevoel voor humor te hebben door iets geks te doen.

Waterman (21 januari- 20 februari)

Het zijn zachtaardige honden en blaffen niet snel om iets.

Ze volgen niet makkelijk comando’s op als je deze honden zou trainen. Hoe meer druk je erop zet hoe meer ze zich verzetten.
Soms hebben ze geen zin om zich te laten aaien.
Ze zijn erg nieuwgierig en zullen overal hun neus in steken.
Waterman honden kunnen onvoorspelbaar zijn en kunnen in 2 seconden van nul naar honderd gaan.
Ze zijn soms moeilijk omdat ze doen wat ze willen doen.
Ze kunnen wel daadwerkelijk van andere houden, kunnen daarom ook vaak goed met andere dieren ze zijn hierin wel selectief.
Ze spelen graag met andere honden maar niet te lang.
Waterman honden hebben wel tijd en ruimte nodig om hun vollende verbazingwekkende verrassing te plannen en als je het dan niet verwacht, zullen ze je verbazen.
In huis liggen ze rustig in hun mand, ze schrikken niet zo snel op, toch kunnen ze nerveus worden, als ze te vaak worden aangehaald, bijvoorbeeld. Laat ze vooral een beetje vrij. Deze honden blijven graag dicht bij je in de buurt met wandelen, ze vinden het niet fijn om vast te zitten.

Vissen (21 februari-20 maart)

Vissen zijn van nature lief en hebben een vredige omgeving nodig, ze zijn snel gestresst. Net als leeuw honden worden deze honden soms gepest vanwege hun niet agressieve karakter. Het liefst vermijden ze conflicten.
Ze kunnen angstig hier dan geen echte reden voor te vinden. De ene keer zijn ze wel bang en de andere keer niet.
Het zijn rustige honden, die geschreeuw of een gevecht vreselijk vinden. Ze voelen jouw gemoedstoestand erg goed aan en zijn erg zorgzaam als je dat nodig hebt. Deze honden zijn erg intuitief wees je ervan bewust als je met deze honden traint ze voelen aan wanneer je boos of opgewonden bent. Ze stoppen dan met wat ze aan het doen zijn, alleen maar om je te plezieren. Ze lijken af en toe wel helderziend. Ze hebben een goed geheugen en hebben een afwisselende opvoeding nodig.

Vissen zijn onafhankelijk, ze doen wat ze willen zonder de aandacht van andere te trekken.
Gehoorzamen doen ze wel, bijna zelfs tot het slaafs toe. Deze honden moeten leren voor zichzelf op te komen. Als die dat niet kan vlucht hij eerder weg.

Het is een hond die zo nu en dan rust wilt of alleen wil zijn. Geen hond voor een druk gezin. Al zijn ze wel gek op kinderen en speelt er graag mee.