23 juli 2022

Sweet chestnut

Bach zei over sweet chestnut ‘ voor die momenten waarop voor sommige mensen hun problemen ondraaglijk zijn. Wanneer men het gevoel heeft dat het lichaam of de geest de grens bereikt hebben en zal breken.
Sweet chesnut honden zitten vast in hun problemen, volledig in de put, en blijven volharden in het zoeken naar oplossingen. Toch komt dit type op een gegeven moment op een punt dat het denkt dat er voor hen geen oplossing meer is.
De gevoelens van sweet chestnut zijn de meest negatieve die we kennen. Deze honden staan met hun rug tegen de muur en kunnen geen kant meer op. Het is een diepe wanhoop die van hen meester maakt. Ondanks dat ze hun uiterste best doen is er geen hoop meer dat de situatie zich ten goede zal keren.

Toch hebben deze honden een sterk karakter.  Zij beheersen hun verdriet en laten er niets van merken, terwijl ze zich alleen en verlaten voelen. Bijvoorbeeld bij een hond die zijn puppy’s heeft zien overrijden. Ook veel rescue honden kunnen deze remedie goed gebruiken.
Het intense van de sweet chestnut is dat de hond het allemaal alleen door moet maken. Als je de hond de remedie geeft – zo lijkt het- de oplossing nabij. Het geloof in een goede afloop komt terug.