24 juli 2022

Uitleg maanteken

Misschien is jouw hond wel een typisch voorbeeld van zijn sterrenbeeld, maar misschien kun jij het niet in jouw hond herkennen, dit is omdat er nog veel meer hoort bij astrologie dan alleen het zonteken.

Hoewel de zon een maand in het zelfde teken staat, blijft de maan maar 2dagen in het zelfde teken.
De maan is een stuk persoonlijker, en gaat meer over emoties en behoeftes. Het verteld je hoe de hond met emoties omgaat.

Hieronder alvast een korte beschrijving wat het teken inhoud. Ik heb ze onderverdeeld in 4 groepen. Vuurtekens, aardetekens, luchtekens, watertekens. Dit is omdat de tekens die hetzelfde element hebben veel met elkaar gemeen hebben.

Maan in een vuurteken (Ram, Leeuw, Boogschutter)
Voor honden met de maan in een vuurteken is individualisme en zelfexpressie erg belangrijk, ze doen graag hun eigen ding. Ze houden erg van plezier maken, maar ook soms zelfs´heethoofden´.

Maan in een aardeteken (Stier, Maagd, Steenbok)

De maan in een aardeteken geeft emotionele stabiliteit, betrouwbaarheid en een praktische instelling. Ze hebben stabiliteit en veiligheid zekerheid nodig

Maan in een luchtteken (Tweelingen, Weegschaal, Waterman)

De honden zitten wat sneller in hun hoofd en zijn hierdoor sneller onrustiger en nerveus

Maan in een waterteken (Kreeft, Schorpioen, Vissen)

Honden met de maan in een waterteken zijn empathisch, emotioneel en gevoelig voor prikkels van buitenaf. Ook hebben ze vaak een sterke intuïtie. Je hoeft maar te denken aan wandelen en je hond zit klaar