26 juli 2022

Voorbereiding

Voorbereiding

Om jezelf en de hond een rustige energie te geven, kun je een ademhalingsoefening doen voordat je begint met de massage.

Door goed op je eigen ademhaling te letten, begin je een ontspannen sfeer. Vaak neemt de hond dit van je over en zal je zien dat hij rustiger wordt.

Voorbeeld ademhaling oefening:

Ga lekker zitten op een stoel of op de grond en plaats hierbij beide voeten op de vloer.
Roep je hond bij je en maak contact met hem. Sluit eventueel je ogen en leg eventueel beide handen op je schoot. Deze oefening is erop gericht dicht bij jezelf te komen, zodat de energie van jou en zowel je hond kan  gaan zakken. Hierdoor worden jullie rustiger.

Misschien heb je een drukke dag gehad en heb je je moeten haasten. Misschien hoor je wel vanalles om je heen. Er kunnen auto’s rijden of vogels fluiten. Adem één keer diep in en uit.
Wat voel je nu? Misschien voel je de lucht van je adem langs de binnenkant van je neus vloeien. Hoe voelt deze lucht?
Kijk of het lukt steeds rustiger adem te halen en je adem wat meer naar je buik te verplaatsen. Voel hoe je buik uitzet en terug gaat bij iedere ademhaling.

Hoe voelen je voeten, worden deze zwaarder en staan deze stevig op de grond?
Stel je voor dat er een deurtje bij je voeten open gaat en daar wortels uit komen. Deze wortels zakken in de adem en zorgen dat je steeds steviger wordt.

Denk aan ne hond die nu naast je ligt en probeer een verbinding met hem te maken. Denk aan mooie momenten van jullie samen open je hart.

Probeer dagelijkse beslommeringen naast je neer te leggen en er te zijn voor je hond.
Je kunt samen een nieuw avontuur aangaan en een mooie basis vormen voor jullie onderlinge band.

Adem nog een keer diep in en uit en kom met aandacht terug in de ruimte waarin je je bevindt. Open voor als je er klaar voor bent op je eigen tempo je ogen.

Je zult merken dat jezelf, maar ook je hond rustiger is.