27 januari 2023

Vuur type eigenaar

Enthousiaste, vrolijke en over het algemeen blije mensen, die ervan houden in het middenpunt van de belangstelling te staan. Het uiterlijk is dan belangrijk als jij een vuurtype bent. Je ziet er dan meestal verzorgd uit.

Ze houden van wandelen met hun hond en gezellig met andere hondeneigenaren is een belangrijk onderdeel. Een vuurtype is meestal druk en hebben ook een druk sociaal leven. Ze gaan makkelijk van het ene uiterste (helemaal geweldiggg) naar het andere (afgrijselijk) een middenweg is er vaak niet.

Wanneer het vuurelement uit balans raakt dan worden ze heel onrustig en zijn snel bang. Ze kunnen moeilijk rust vinden en de emoties nemen de overhand. Ze zijn snel nerveus en vinden dingen gauw spannend. Dan gaan ze overbezorgd en angstig met hun hond om, die ze dan teveel willen beschermen. Dan missen ze vaak de behoefte van hun hond, die misschien wel bij de andere honden wil kijken en spelen.

Alle vuurtypen houden van elkaar de combinaties van een vuureigenaar en vuurhond is prima. Ze begrijpen elkaar goed maar moeten oppassen dat ze elkaar niet teveel stimuleren in hun opwinding, dan raakt het vuurelement uit balans.

Een houttype hond is niet geschikt voor een vuureigenaar. Deze honden zijn te brutaal en hard en een vuurtype eigenaar kan daar moeilijk mee omgaan. De kans is groot dat de eigenaar de grenzen nier kan stellen die de houttype hond nodig heeft en hij kan zelfs bang worden voor de hond en zijn gedrag.

Een combinatie met een aarde- of metaalhond is al beter, maar de vuurtype eigenaar kan deze honden al snel saai vinden, zeker wanneer ze wat ouder worden.

De aardehond geeft rust en ‘gronding’ voor de eigenaar en andersom biedt de vuureigenaar levendigheid en enthousiasme voor de aardehond. Het vuur is ook goed voor het metaal type, hoewel deze ook rust en structuur nodig heeft en dat kan in deze combinatie ook een probleem opleveren.

Een watertype hond is mogelijk minder geschikt voor een vuureigenaar omdat die mischien niet altijd het geduld heeft om met de angst van het watertype om te gaan. Dat kan gebeuren wanneer deze uit balans is en de eigenaar gaat hier dan teveel in mee uit overbezorgdheid. Wanneer het waterelement van de hond goed in balans is dan zou de combinatie kunnen werken.