25 juli 2022

Waterman 20 januari- 18 februari

Planeet: uranus ( geen standvastige planeet veranderd voortdurend) deze honden veranderen dus sneller van houding en richting als reactie op de planeet.
Luchtteken: meest intelligente en intuitieve teken in het dierenrijk
Positieve energiekant: intuitief, goedaardig, vindingrijk, nieuwgierig, onafhankelijk
Negatieve energiekant: koppig, opstandig, onzeker, grillig, onopmerkzaam
Kwaliteiten: watermannen zijn vaste tekens, deze honden houden vast aan hun gewoontes.

Omschrijving:
Het zijn zachtaardige honden en blaffen niet snel om iets.

Ze volgen niet makkelijk comando’s op als je deze honden zou trainen. Hoe meer druk je erop zet hoe meer ze zich verzetten.
Soms hebben ze geen zin om zich te laten aaien.
Ze zijn erg nieuwgierig en zullen overal hun neus in steken.
Waterman honden kunnen onvoorspelbaar zijn en kunnen in 2 seconden van nul naar honderd gaan.
Ze zijn soms moeilijk omdat ze doen wat ze willen doen.
Ze kunnen wel daadwerkelijk van andere houden, kunnen daarom ook vaak goed met andere dieren ze zijn hierin wel selectief.
Ze spelen graag met andere honden maar niet te lang.
Waterman honden hebben wel tijd en ruimte nodig om hun vollende verbazingwekkende verrassing te plannen en als je het dan niet verwacht, zullen ze je verbazen.
In huis liggen ze rustig in hun mand, ze schrikken niet zo snel op, toch kunnen ze nerveus worden, als ze te vaak worden aangehaald, bijvoorbeeld. Laat ze vooral een beetje vrij. Deze honden blijven graag dicht bij je in de buurt met wandelen, ze vinden het niet fijn om vast te zitten.

Sterrenbeeld mens wat goed match:
Tweelingen, weegschaal, ram, leeuw

Bachbloesem bij waterman:

Impatiens: ongeduldig, snel geirriteerd, hond kan niet wachten om te mogen beginnen, kan moeilijk ontspannen en tot rust komen.
Vervain: hond heeft een sterke wil, eigenwijs, koppig, overenthousiast, gaat door ook al zijn ze niet fit. Het is geen doorgaan vanuit plichtgevoel maar uit enthousiasme of koppigheid.
Wild oat: snel onrustig, kan zich moeilijk concentreren en zijn enthousisme vasthouden, kan zich niet op een ding focussen, maakt niet af waar ze aan beginnen.