27 januari 2023

Watertype eigenaar

Watertype mensen zijn wijze, rustige, voorzichtige en zeer alerte mensen. Ze zijn wat afwachtend en meestal erg op zich zelf. Ze zijn observerend en hebben een bijzonder oog voor detail.

Deze mensen houden van wandelen in de natuur. Het liefst gaan ze zomaar een stuk lopen en zien wel waar ze uitkomen. Ze lopen meestal alleen en spreken niet snel met andere af, tenzij ze iemand goed kennen. Sporten of werken met honden hoeft niet zo voor ze. Het zijn mensen die bang zijn dat ze iets niet goed doen met hun hond. Ze zijn voorzichtig en hebben niet de uitstraling van een leider. Als ze andere niet goed kennen blijven ze het liefst afzijdig. Ze weten heel goed wat ze aan zichzelf hebben en staan hierin sterk. Door die rust en fijne gevoel kunnen ze heel goed met dieren omgaan.

Wanneer ze uit balans zijn worden ze snel bang en onzeker, wantrouwen ligt op de loer.

Wanneer een watertype eigenaar goed in balans is, dan is de combinatie met een watertype hond een geschikte combinatie. Ze begrijpen elkaar en voelen elkaar feilloos aan. Angst zal dan niet makkelijk overheersen en het is een kunst dat zo te houden.

Als bij de eigenaar het waterelement uit balans raakt kan de hond makkelijk in die energie worden meegenomen. Ze versterken elkaar daarin.

Houttype honden zijn niet geschikt voor watereigenaren want ze zijn te hard en brutaal. De kans is dan dat de eigenaar dan onzeker of zelfs bang wordt van zijn eigen hond.

Met aarde- en metaalhonden vormen watereigenaren goede combinaties. Beide types zijn rustig en ze zullen over het algemeen geen rare dingen doen of te extreem in hun gedrag worden.

Vuurhonden bij een watertype eigenaar kan goed gaan wanneer ze beide goed in balans zijn zodat er niet teveel extremen zijn.

Het drukke en blije van vuur kan een goede tegenhanger zijn van het voorzichtige en introverte van het water. Wanneer het vuur te extreem wordt, is de kans groot dat een watereigenaar daar niet goed mee om kan gaan en eventueel zelfs bang wordt voor de hond.