6 september 2022

Werking van de bach bloesemremedies

Bach bloesem remedies zijn gemaakt van aftreksels van bloemen van planten, bomen of struiken en geconserveerd met Brandy, behalve Rock Water die uit bronwater bestaat.

Er zijn in totaal 38 enkelvoudige remedies en één samengestelde remedie: de rescue remedie, die in noodgevallen wordt toegepast.

Bachbloesem wordt ingezet om bepaalde emoties weer in balans te brengen. Iedere remedie past bij een bepaalde emotie of gemoedstoestand, die ieder een specifieke trilling bevatten, waarop de remedies inwerken. De remedies kunnen dan ook zonder bezwaar naast reguliere of andere natuurgeneesmiddelen gegeven worden.

Een bachbloesem onderdrukt niets en voegt ook niks toe aan het gedrag of emoties. Het enige wat deze druppels doen is uitbalanceren. Bach ging ervan uit dat bij elke emotie een tegengestelde emotie hoort, zoals haten en liefhebben, angstig zijn en open staan voor indrukken, dominatie en onderdanigheid.

Het individue is gezond wanneer deze tegenovergestelde emoties met elkaar in balans zijn. Zo gauw deze balans verstoord is , kunnen zich problemen voor gaan doen in het gedrag of gezondheid.

Wordt er een verkeerde remedie toegepast, dan wordt er geen schade aangericht. Wanneer de emotie in het lichaam reeds in balans is, voegt de bloesem daar niets meer aan toe en blijft het gedrag hetzelfde.

In de praktijk blijken bloesemremedies met succes gebruikt te kunnen worden voor onder andere angst, niet alleen kunnen zijn, het vragen van (negatieve) aandacht, dominatie, shock, extreme reactie op prikkels, onzindelijkheid etc.

Het vinden van de juiste remedie is op het begin nog niet zo makkelijk, goede observatie is belangrijk. Probeer door de hond te observeren erachter te komen wat zijn of haar specifieke eigenschapppen zijn.