14 januari 2023

Opvoeden vanuit je hart

Je hond opvoeden doe je op de hondenschool want dat hoort zo. Je weet dat je de baas moet zijn en probeert boven je hond te komen staan. Je hond heeft veel beweging en uitdaging nodig, dus ga je 4 keer wandelen en speel je veel met hem, zodat hij zich niet gaat vervelen. Je doet alles voor je hond.

En toch lukt het niet om controle te krijgen over je hond. Je vindt het moeilijk om hem op te voeden. De reden is heel simpel.

Je probeert je hond op te voeden vanuit je hoofd en hebt je hart verlaten. Dat is mijn eigen ervaring.

Toen ik met honden begon te werken werd ik de weg kwijt wellicht was ik op zoek naar mijn eigen weg en moest ik de weg kwijt raken. Ik moest opeens vanalles met mijn hond. Hier werd ik uiteindelijk onzeker, gefrustreerd en angstig over. Ik werd overbezorgd en had een kort lontje. Ik was ver weg vanuit mijn hart en liefde hoe ik met mijn honden om ging. Daarnaast werd ik steeds ongelukkiger, eenzamer en een burn out lag ook op de loer. Dit kwam een voort uit mijn leven, relaties en opvoeding

Je hond gaat met jou om, met liefde en geduld

Gelukkig is iedereen liefde, het vlammetje van liefde en verbinding en verbinding die ik met honden ervaarde, bleef branden en werd gevoed door deze prachtige dieren. De liefde die honden uitdragen is onverwoestbaar. Honden geven je de kans altijd weer overnieuw te beginnen. Honden blijven je tonen waar je mag beginnen. Ze zijn onuitputtelijk om jouw te willen helpen. Helpen in wat?

Sinds ik zelf het pad van geluk heb gevonden en andere hondeneigenaren erin begeleid, zie ik dat honden een enorme kracht hebben. Mensen nemen een hond in huis om een meerwaarde voor hun hond en zich zelf te creëeren. Er heersen gevoelens van onzekerheid, angst en telleurstellingen. De bron ligt in het verleden.

Blijkbaar hebben mensen de intuïtie om hun toevlucht te nemen bij een hond. Bij een hond kun je 100% jezelf zijn.

Stoppen met opvoeden van je hond, beginnen met training van jezelf

Hoe zou het zijn als:

  • Je hond 100% procent zich zelf mag zijn
  • Het gedrag van he hond niet meer als probleem zou zien maar als kwetsbaarheid van de hond
  • Je geen rekening meer zou houden hoe anderen willen dat je hond zich gedraagt
  • Je de kwetsbaarheid van je hond bestaansrecht mag geven
  • Je alles zou doen dat je hond zich veilig zou voelen
  • De taal van je hond zou leren begrijpen en inzicht zou verwerven waarom je hond doet wat hij doet

Samen jullie zelf mogen zijn, dat is het effect. Dat is wat liefde betekent en hoe echte verbinding tussen jou en jouw hond kan plaatsvinden. Maar hoe doe je dat

Je hond opvoeden is liefdevol omgaan met jezelf

Je kunt niet goed met je hond omgaan als je niet eerst leert goed omgaan met jezelf. Daarom is het goed om liefdevol om te gaan met jezelf.

Eenmaal met respect en liefde naar jezelf kunt kijken en jouw ware identiteit ontdekt, ontwaakt het vlammetje van liefde en geduld. Vanaf dan kan de opvoeding van jouw hond beginnen vanuit je hart.

Er onstaat verbinding, met jezelf, met je hond met je familie en vrienden en met de rest van de wereld. Het pad van geluk wordt dan bewandeld, niet alleen maar samen met je hond. Je leert de taal van je hond kennen en begrijpen, je verdiept je in het natuurlijk gedrag van je hond. Je helpt je hond zodat hij zich tot een gelukkige hond kan ontwikkelen.